Taco (Meksika Mutfağı)

Taco (Meksika Mutfağı)
05 Nisan 2024

Meksikan mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan taco, tortilla ekmeği ile hazırlanır. İç kısmında tavuk, kırmızı et ve sebze kullanılır. Avrupa ve Amerika'da da tüketilen bu besin, garnitürle birlikte servis edilir. Genellikle çedar, mozzarella veya kaşar peyniri kullanılır. Hazırsanız Meksikan usulü taco nasıl yapılır görelim.

1 Porsiyon Taco Kaç Kaloridir?

  • Bir porsiyon taco, yaklaşık 225 kaloridir.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 21 Kişi Kaydetti
Taco (Meksika Mutfağı) için

Malzemeler

  • 8 taco kabuğu
  • 500 gr kıyma
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 1 kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı acı biber sosu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Maydanoz
Taco (Meksika Mutfağı)

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı küp şeklinde doğrayıp kıyma ile birlikte tavaya alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip orta ateşte kavrulmaya bırakın.
  2. Domatesleri mutfak robotunda püre haline getirip kavrulmuş kıymaya ekleyin. Salça ve biber sosunu ilave edin.
  3. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Biberleri küp şeklinde doğrayıp ayrı bir tavada az zeytinyağı ile soteleyin.
  4. Kıymaya ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Taco kabuklarını fırında ısıtın.
  5. Kıyma karışımını içlerine doldurun ve üzerlerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Tacoyu, Meksika fasulyesi püresi, salsa sos veya kırmızı soğanlı Meksikan salatası eşliğinde sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Doğradığınız malzemelerin hepsinin eşit büyüklükte olmasına ve çok büyük olmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Taco ekmeği bulmakta zorlanıyorsanız, 10 cm'lik tortilla ekmeklerini kolaylıkla bulabilir ve bunları kullanabilirsiniz.
  • İçerisine kullanacağınız baharatları arttırabilir ve arzu ettiğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
  • Kıymanızın az ya da orta yağlı olmasında fayda vardır. Yağı çok akmamalı ve görüntüyü bozmamalıdır.
  • Tacoların içlerine ekşi krema salsa sos gibi soslardan sürerek tatlandırabilirsiniz.
  • Üzerine rendelenmiş çedar peyniri ile daha da lezzetlendirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo