ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ PATLICAN KIZARTMA

Patlıcan kızartma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcan kızartma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 kemer patlıcan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 2 çarliston biber
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Domates sos

Patlıcan kızartma Nasıl Yapılır

Adım Adım Patlıcan Kızartma Yapımı:

Dünyanın birçok ülkesinde kızartma, közleme veya haşlama yöntemiyle tüketilen patlıcan, et ve sebze yemeklerinin en önemli malzemelerinden biridir. Kalp sağlığına iyi geldiği bilinen bu besin, diyabet ve obezite hastalıklarının tedavisinde de kullanılır. İçeriğinde fosfor, potasyum gibi zengin mineraller barındırdığı için kemik gelişiminin en büyük destekçilerindendir. Bu nedenle özellikle gelişim çağındaki çocukların en az haftada bir kez tüketmesi gerekir. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınızı güzelleştirecek patlıcan kızartması tarifine başlayabiliriz.

  • İlk olarak kemer patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve halka şeklinde doğrayın. Üzerine tuz serperek 10 dakika bekletin ve soğuk sudan geçirerek kurulayın. Hazırladığınız patlıcanları, kızgın yağda kızartarak kağıt havlu üzerine alın.
  • İnce doğranmış soğanı, biberi, domatesi ve salçayı tavaya ekleyerek az yağ ile kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Patlıcanları servis tabağına alın. Üzerine isteğe göre yoğurt ve domates sosu serpebilirsiniz.
  • Patlıcan kızartmasını servis etmeden önce, üzerini ev yapımı domates sosu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Patlıcan Kızartmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Patlıcanları kullanmadan önce mutlaka tuzlu suda bekletin. Bu işlem sayesinde acı tatları gidecektir. Ardından suyunu sıkarak kurutun.
  • Kızartılan patlıcanları yağını çekmesi için kağıt havluda bekletmeyi unutmayın.
  • Sos için kullanacağınız sarımsakları ezin ve suyunu yoğurda akıtın. Böylece daha aromatik bir tat oluşturabilirsiniz.

1 Porsiyon Patlıcan Kızartma Kaç Kaloridir?

  • Ana yemeklerle birlikte sunulan patlıcan kızartmasının bir porsiyonu, yaklaşık 150 kaloridir. Kalori değerini düşürmek için, zeytinyağı kullanabilirsiniz.

    Akşam öğünlerinde pratik yemekler hazırlamak istiyorsanız, kızartma tariflerine göz atabilirsiniz. Dilerseniz, yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulan soğan halkası tarifini deneyebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.