ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ GELENEKSEL KORE MUTFAĞI YEMEKLERİ: 12 FARKLI TARİF

GELENEKSEL KORE MUTFAĞI YEMEKLERİ: 12 FARKLI TARİF

Kore'nin meşhur yemekleri nelerdir? Güney Kore ve Kuzey Kore mutfağında hangi yemekler vardır? İşte, Kimchi'den bibimbap'a, mandudan bingsuya Kore mutfağı yemekleri:
Geleneksel Kore Mutfağı Yemekleri: 12 Farklı Tarif

Kore Mutfağı Yemekleri

  • Jajangmyeon
  • Tteokbokki
  • Kimchi
  • Bibimbap
  • Bulgogi
  • Mandu
  • Kimbap
  • Bingsu
  • Fishcake
  • Doenjang Jjigae
  • Samgyetang
  • Dak Kkochi
  • Galbi
  • Yukhoe
  • Dakhanmari
  • Jeon
  • Yakgwa


Klasik tariflerden sıkılanları ve farklı lezzetler keşfetmek isteyenleri böyle alalım. Uzakdoğu mutfağının en sevilen lezzetlerinden oluşan Kore mutfağına yakından bakıyoruz bugün. Birçok kişinin ön yargılı olduğu Uzakdoğu mutfağının en popüler tatlarını sizlere sunuyoruz. Kore'nin meşhur yemekleri nelerdir diye merak edenler için 12 nefis tarifimiz var. Daha fazlasına ulaşmak için Uzakdoğu yemekleri sayfamıza göz atabilirsiniz. İşte, Kore mutfağı yemekleri:



Siyah fasulyeli erişte olarak da bilinen jajangmyeon, Korelilerin severek tükettiği bir yemek olsa da, aslında Çin yemeği. Ana malzemeleri tavuk, sos ve noodle olarak bilinir.

Tarif için: Siyah fasulyeli erişte



Karışık pirinç anlamına gelen bibimbap, ortalama 30-35 dakikada hazırlanır. Pirinç, ıspanak, havuç, kıyma gibi malzemelerle karıştırılır. Lezzetini arttırmak için üzerine pişmiş yumurta da eklenir.

Tarif için: Bibimbap



Ana malzemesi pirinç keki olan bu yemek, havuç, lahana ve sos eşliğinde sunulur. Hazırlama aşamaları biraz zahmetli olsa da, Uzakdoğu ülkelerinde çok sevildiğini söyleyebiliriz.

Tarif için: Tteokbokki



Kore mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kimchi, aslında Kore turşusu olarak da bilinir. Ülke çapında çok sevilen bu turşu için, kimchi festivalleri de yapılmaktadır.

Tarif için: Kimchi



Kore mantısı olarak bilinen mandu, diğer yemeklere göre damak zevkimize daha yakın. İç harcında pırasa, kıyma ve siyah mantar kullanılıyor. Hazırlanan mandular haşlanmak yerine, kızartılarak servis ediliyor.

Tarif için: Mandu



Fishcake, kılçıksız balık, karides ve kalamar ile hazırlanan bir yemektir. Türkçe karşılığı 'balık keki' olsa da, balık köftesi olarak da bilinir. Ortalama 20-25 dakika içerisinde hazırlanır.

Tarif için: Fishcake eomuk



Kore mutfağının en sevilen ve en popüler lezzetlerinden biri de kimbaptır. Deniz yosunu ve pirinç ile hazırlanan kimbap, sushi ile benzerlik gösterir. Renkli görünümü ve lezzetiyle Uzakdoğu ülkelerinde büyük bir ilgi görür.

Tarif için: Gimbap