ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU YEMEKLERİ SUSHİ

Sushi

Japon mutfağından dünyaya yayılan sushi, Uzakdoğu ülkelerinin hepsinde çok ilgi görmektedir. Dünyanın birçok yerinde sushi yapan mekanlara rastlamak da mümkündür. Somon, levrek, ton balığı gibi balık çeşitleriyle hazırlanan sushi, pirinç ile zenginleştirilir. Suşinin dışı yosun ile sarılır ve rulo haline getirilir. Malzemeler hazırsa, evde suşi nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sushi Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr Japon pirinci
  • 1 çay bardağı pirinç sirkesi
  • 1tatlı kaşığı toz şeker
  • İnce somon dilimleri
  • Buharda pişmiş karides
  • İnce dilimlenmiş levrek ve tonbalığı
  • İnce dilimlenmiş salatalık ve avokado

Sushi Nasıl Yapılır?

  • Japon pirincini bol suyla yıkayıp süzün. Özel tenceresine alıp hafif diri kalacak şekilde pişirin. Pirinçleri harmanlayıp soğutun. Pirinç sirkesi ve şekeri ekleyip tekrar harmanlayın.
  • Pirinçten iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda köfte şeklinde parçalar hazırlayın.
  • Pirinç köftelerinin üzerine aynı boyutlarda kesilmiş levrek, tonbalığı, somon veya karides yerleştirin.
  • Servis tabağına dizdiğiniz sushileri zencefil turşusu, dilimlenmiş avokado, salatalık ve soya sosuyla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!