ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU YEMEKLERİ SUSHİ

Sushi

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sushi Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr Japon pirinci
  • 1 çay bardağı pirinç sirkesi
  • 1tatlı kaşığı toz şeker
  • İnce somon dilimleri
  • Buharda pişmiş karides
  • İnce dilimlenmiş levrek ve tonbalığı
  • İnce dilimlenmiş salatalık ve avokado

Sushi Nasıl Yapılır?

  • Japon pirincini bol suyla yıkayıp süzün. Özel tenceresine alıp hafif diri kalacak şekilde pişirin. Pirinçleri harmanlayıp soğutun. Pirinç sirkesi ve şekeri ekleyip tekrar harmanlayın.
  • Pirinçten iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda köfte şeklinde parçalar hazırlayın.
  • Pirinç köftelerinin üzerine aynı boyutlarda kesilmiş levrek, tonbalığı, somon veya karides yerleştirin.
  • Servis tabağına dizdiğiniz sushileri zencefil turşusu, dilimlenmiş avokado, salatalık ve soya sosuyla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!