ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ KABAK BASTI

Kabak Bastı

Kabak Bastı

İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Büşra Kiş'ten nefis bir tarif. Düşük kalorisi ve az malzemesiyle çok sevilen kabak bastıyı, ana yemek olarak sunabilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, kabak bastı yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak beli bağlı ve kabak çiçeği dolması tarifine de göz atın. Daha fazlası için kabaklı tarifler sayfamıza göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabak Bastı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak 
  • 30 gr domates salça
  • Dereotu (isteğe göre)
  • Fesleğen  

Kabak Bastı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabaklar küp şeklinde doğranır.
  • Bir tencereye yağ, soğan ve sarımsaklar alınır.
  • Soğan ve sarımsak kavrulur.
  • Soğanların rengi pembeleşmeye başladığında üzerine salça eklenir.
  • Daha sonra doğranmış kabaklar eklenir ve baharat ile tatlandırılır.
  • En son fesleğen ilave edilir ve üzerine biraz su eklenerek pişmeye bırakılır. 
  • Hazırlanan kabak bastı, dereotu serpiştirilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!