Aussie Pie

Aussie Pie
28 Aralık 2022

Avustralya ve Yeni Zelanda mutfağına özgü bir yemek olan aussie pie, 'etli turta' ismiyle bilinir. Çıtır çıtır tart hamurunun içi dana etiyle doldurulur. Küçük porsiyonlar halinde sunulan aussie pie, fırında pişirildikten sonra ketçapla birlikte servis edilir. Hem çay saatlerinde, hem de ana yemek olarak sunulabilir. Malzemeler hazırsa, aussie pie nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak karidesli tart ve sebze tartar tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Aussie Pie için

Malzemeler

  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • Kestane mantarı
  • 500 gram dana bonfile
  • 1 su bardağı su (et suyu da olabilir)
  • 2 adet domates
  • 1/4 su bardağı domates salçası
  • 2 çay kaşığı worhcestire sosu
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Tart hamuru için:

  • 215 gram un
  • 125 gram soğuk tereyağı
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz

Üzeri için:

  • Ketçap
Aussie Pie

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak soğanları ince ince doğrayın. Etleri ise küp şeklinde doğrayın.
  2. Et ve soğanları tencerede kavurun. Ardından dilimlenmiş mantar ve havucu ekleyerek karıştırın.
  3. Daha sonra domates salçasını ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  4. Salçanın kokusu çıktıktan sonra domatesleri ilave edin.
  5. Hepsini birlikte kavurduktan sonra marmite ve worhcestire sosunu ekleyin.
  6. Et suyunu da ilave ettikten sonra düdüklü tencerede pişirin.
  7. Tart hamuru için; Tüm malzemeleri bir kabın içerisine ekleyin ve yoğurun.
  8. Hamur kıvam aldığında streç ile örterek buzdolabında dinlendirin.
  9. Hamur dinlendikten sonra kör pişirme yöntemiyle yaklaşık 15 dakika pişirin.
  10. Ardından hamurları küçük porsiyonlara ayırın. Harcın üzerine tart hamuru sererek baklava deseni verin.
  11. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kahverengi olana kadar pişirin.
  12. Aussie pie tarifini, ev yapımı ketçap ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kör Pişirme Yöntemi Nedir?

  1. Kör pişirme, tart hamurunun kıtır kıtır olması için uygulanan bir yöntemdir.
  2. Kör pişirme yönteminde, hazırlanan tart hamuru ön pişirmeden geçer.
  3. Hamur, iç harç ile doldurulmadan önce fırında 15 dakika kadar pişirilir.
  4. Bu sayede hem daha çıtır, hem de lezzetli bir hamur elde edilir.
  5. Kör pişirme için hamuru kelepçeli bir kalıba yerleştirin. Üzerinde çatal ile delikler açın.
  6. Hamurun üzerine yağlı kağıt serin ve kağıdın üzerine nohut, fasulye gibi bakliyatlar serin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo