ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU YEMEKLERİ KİMCHİ (KORE TURŞUSU)

Kimchi (Kore Turşusu)

Kimchi (Kore Turşusu)

Kore mutfağı denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri de kimchidir. Aslında Kore turşusu olarak da bilinir. Yemeklerin yanında bol bol servis edilen bu yemeğin, festivalleri bile yapılıyor. Yapımında birbirinden farklı sebzeler kullanılıyor. Peki, kimchi nasıl yapılır? Listede yer alan malzemeleri hazır ettiyseniz, kimchi yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Türk mutfağı turşularından vazgeçemeyenler için acur turşusu ve fasulye turşusu tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kimchi (Kore Turşusu) Tarifi İçin malzemeler

  1. 1 adet japon turpu
  2. 1 adet çin marulu
  3. 5-6 dal yeşil soğan
  4. 2 adet havuç
  5. 1 adet pırasa
  6. 5 cm kadar zencefil
  7. 1 adet kuru soğan
  8. 2 yemek kaşığı toz şeker
  9. 2 yemek kaşığı pirinç unu
  10. 2 yemek kaşığı pul biber
  11. 2 tatlı kaşığı tuz
  12. Yarım bardak balık sosu (isteğe göre)

Kimchi (Kore Turşusu) Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak Çin marulunu iyice yıkayın ve dörde bölün. Ardından bu yaprakları da büyük parçalara bölün.
  • Daha sonra marul yapraklarını tuzlayıp 30 dakika bekletin.
  • Havuç ve turpları ince uzun olacak şekilde kesin. Pırasa ve soğanı da ince ince doğrayın.
  • Marulları bol su ile duruladıktan sonra doğradığınız sebzelerle birlikte kabın içine alın.
  • Pirinç lapası için; 2 yemek kaşığı pirinç ununa, 2 bardak su ve 2 yemek kaşığı şeker ekleyin.
  • Ocakta pişene kadar kaynatın. Kaynayan pirinç lapasına 2 yemek kaşığı pul biber ekleyin.
  • Sarımsak, kuru soğan ve zencefili robottan geçirin. Ardından pirinç lapasının içerisine ekleyin.
  • Pirinç lapasına 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırdıktan sonra, soğuması için kenarda bekletin.
  • Bu aşamada isteğe göre balık sosu da ekleyebilirsiniz.
  • Doğradığınız sebzeleri pirinç lapasına ekleyip karıştırın.
  • Karışımı kavanoza doldurun ve kapağını kapatın. Serin bir yerde 1 hafta muhafaza ettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kimchi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte mutlaka taze sebzeler kullanın. Çürük kısımları kesin.
  • Acı seviyorsanız, 2 kaşık yerine 4 yemek kaşığı pul biber ekleyebilirsiniz.
  • Kullanacağınız kavanozları sıcak su ile sterilize etmeyi unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!