ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ BAL KABAKLI TARİFLER: YILBAŞI SOFRALARINA ÖZEL 17 BALKABAĞI TARİFİ:

BAL KABAKLI TARİFLER: YILBAŞI SOFRALARINA ÖZEL 17 BALKABAĞI TARİFİ:

Bal kabaklı tarifler nelerdir? Bal kabağıyla hangi yemekler yapılır? Özel günlerde sık sık tercih edilen bal kabağı, yılbaşının özel sembollerinden biridir. Bu yıl da sofralarınızı güzelleştirecek nefis bal kabağı tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.
Bal Kabaklı Tarifler: Yılbaşı Sofralarına Özel 17 Balkabağı Tarifi:

Yeni yılın ve Cadılar Bayramının sembolü haline gelen bal kabağı, kış aylarının en sevilen meyvelerindendir. Kökeni MÖ 3400 yıllarına dayanan bu besinin ana vatanı Amerika'dır. Zamanla Avrupa ülkelerine yayılan bal kabağı, Türkiye'de en çok Sakarya'da yetişir. Çorba, salata ve tatlı tariflerinde yer verilen bu meyve, yüksek miktarda lif içerdiği için diyet listelerinde sık sık yer verilir. Hücreleri yenileyerek sıkılaşmasını sağlar. Ayrıca bazı kanser türlerine karşı, vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir.


A ve C vitamini bakımından zengin olduğu için, göz sağlığına olumlu etkileri vardır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bal kabağının, kış aylarında haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Şeker değeri düşük olduğu için, diyabet hastaları da ölçülü bir şekilde tüketebilir. İçeriğinde kalsiyum, bakır, fosfor, demir, magnezyum gibi mineraller barındırır. Metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra, kilo vermeye yardımcı olan besinler arasındadır. Peki, balkabağı ile yapılan yemekler nelerdir? Kışın en lezzetlilerinden olan bal kabağı ile sadece klasik tatlısının yanı sıra farklı tarifler de denemek istiyorsanız haydi mutfağa. Biz denedik çok beğendik şimdi sıra sizde.

Yeni yıl sofralarında sunabileceğiniz tarifler arıyorsanız, yılbaşı yemeklerine mutlaka göz atın!



Yılbaşı sofralarının geleneksel tarifi haline gelen kabak tatlısı, haşlama usulüyle hazırlanır. İsteğe göre sade, kaymaklı ve dondurmalı olarak sunulabilir. Yemeye doyamayacağınız kabak tatlısı ile kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.



Balkabağının vitamin ve minerallerinden yararlanmak için en lezzetli yollardan biri de, çorba yapımında kullanmaktır. Yılbaşı sofralarında nefis bir başlangıç yapmak isteyenler için, nefis bal kabağı çorbasını öneriyoruz.



İtalyan mutfağına özgü bir tatlı olan panna cotta, jelatinle kalınlaştırılmış kremalı bir tatlıdır. Yapımında mevsim meyveleri kullanılır. Yılbaşı sofralarında farklı tatlar denemek istiyorsanız, bal kabaklı panna cottayı deneyebilirsiniz.



Daha önce bahsettiğimiz gibi bal kabağı yalnızca tatlılarda değil, ana yemeklerde de kendine yer bulur. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanan zeytinyağlı bal kabağını diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. Porsiyonu, yaklaşık 40 kaloridir.



Zencefil ve bal kabağını hiç birlikte denediniz mi? Ana yemeklerle birlikte servis edilen bal kabağı köftesi hem pratik, hem de hafif. 40 dakika da hazırlanan bal kabağı köftesini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın!



Zencefil ve bal kabağını birlikte kullanmayı sevenler için, nefis kabaklı kek tarifini öneriyoruz. Akışkan bir şekilde sunulan bal kabaklı kek, yılbaşı gecesinin ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak! Yapımında doğal meyve kullanıldığı için, şeker değeri düşüktür.



Bal kabağıyla nefis bir salata hazırlamaya ne dersiniz? Sebze ve et yemeklerinin yanına çok yakışan bal kabağı salatasını, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.



Yılbaşına özel nefis bir pasta yapmak isteyenleri böyle alalım. Bal kabağı püresi, portakal kabuğu ve çikolata ile hazırlanan bal kabaklı rulo pastaları ister küçük porsiyonlar halinde, isterseniz de büyük bir porsiyonda sunabilirsiniz.



Süt, pirinç unu ve bal kabağı ile hazırlanan muhallebi, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Yılbaşı sofralarında klasik muhallebi yerine bal kabağı ile tatlandırılmış bal kabaklı muhallebi tarifini deneyin.