ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ACILI EZME

Acılı ezme

Genellikle yemeklerin yanında soğuk bir şekilde servis edilen acılı ezme, en çok Akdeniz Bölgesi'nde tüketilir. Bulgaristan, Makedonya ve Yunanistan sofralarında da yer verilen bu besin, hiper tansiyon ve kalp krizi riskini düşürür. Yapımında acı biber kullanıldığı için iştah açıcı özelliği de mevcuttur. Et ve balık yemeklerinin yanında sunulan acılı ezme, besin değerleri bakımından oldukça zengindir. Kışlık acılı ezme nasıl yapılır? Hazırsanız, nefis acılı ezme nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acılı ezme tarifi için malzemeler

  • 3 domates
  • 1 soğan
  • 2 yeşil biber
  • 2~3 dal taze nane
  • 2~3 dal maydanoz
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Zeytinyağı
  • Yarım limon suyu

Acılı ezme Nasıl Yapılır

  • Öncelikle domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı formunda doğrayın.
  • Soğan ve yeşil biberleri ince ince kıyın. Doğradığınız malzemelerin suyunu süzüp geniş bir kaba alın.
  • Önceden kıydığınız yeşillikleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  • Zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede karıştırdıktan sonra ezmenin üstünde gezdirin.
  • Acılı ezmeyi, hasanpaşa köftesi veya patlıcan kebabının yanında meze olarak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Acılı Ezmenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Ezme içinde kullanacağınız malzemelerin taze ve olgun olmasına özen gösterin.
  • Malzemeleri ölçülü bir şekilde arttırarak hava almayan cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.
  • İsteğe göre 2 diş sarımsağı ezip karışıma ilave edebilirsiniz.
  • Acılı ezmeyi servis ederken nar ekşisi ve sos çeşitleri ile tatlandırabilirsiniz.

1 Porsiyon Acılı Ezme Kaç Kaloridir?

  • Doğal malzemelerle hazırlanan acılı ezmenin bir porsiyonu, yaklaşık 80 kaloridir. Düşük kalorili acılı ezme tarifini, diyet listesine ekleyebilirsiniz.

    Ana yemekleri zenginleştirmek için sunulan salata ve meze tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, pratik bir şekilde hazırlanan babagannuş tarifine göz atabilirsiniz.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.