Acılı Ezme
06 Ocak 2024

Genellikle yemeklerin yanında soğuk bir şekilde servis edilen acılı ezme, en çok Akdeniz Bölgesi'nde tüketilir. Bulgaristan, Makedonya ve Yunanistan sofralarında da yer verilen bu besin, hiper tansiyon ve kalp krizi riskini düşürür. Yapımında acı biber kullanıldığı için iştah açıcı özelliği de mevcuttur. Et ve balık yemeklerinin yanında sunulan acılı ezme, besin değerleri bakımından oldukça zengindir. Kışlık acılı ezme nasıl yapılır? Hazırsanız, nefis acılı ezme nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir birlikte görelim.

1 Porsiyon Acılı Ezme Kaç Kaloridir?

  • Doğal malzemelerle hazırlanan acılı ezmenin bir porsiyonu, yaklaşık 80 kaloridir. Düşük kalorili acılı ezme tarifini, diyet listesine ekleyebilirsiniz.

Ana yemekleri zenginleştirmek için sunulan salata ve meze tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, pratik bir şekilde hazırlanan babagannuş tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 12 Kişi Kaydetti
Acılı Ezme için

Malzemeler

  • 3 domates
  • 1 soğan
  • 2 yeşil biber
  • 2~3 dal taze nane
  • 2~3 dal maydanoz
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
Acılı Ezme

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Acılı ezmeyi, hasanpaşa köftesi veya patlıcan kebabının yanında meze olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Ezme içinde kullanacağınız malzemelerin taze ve olgun olmasına özen gösterin.
  • Malzemeleri ölçülü bir şekilde arttırarak hava almayan cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.
  • İsteğe göre 2 diş sarımsağı ezip karışıma ilave edebilirsiniz.
  • Acılı ezmeyi servis ederken nar ekşisi ve sos çeşitleri ile tatlandırabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo