Parmesan Peynirli Mantarlı Makarna

İnek sütünden elde edilen parmesan peyniri, sert ve soğuk bir yapıya sahiptir. İtalyan mutfağından dünyaya yayılan parmesan, genellikle makarna ve pizza yapımında kullanılır. Mantar ise makarna ve çorbaların en sevilen malzemelerinden biridir. Parmesanlı makarna yapımında, kültür mantarı kullanılmaktadır. Hazırlanan sos, makarna ile birleştirildikten sonra, servis edilir. Malzemeler hazırsa, parmesan peynirli mantarlı makarna nasıl yapılır birlikte görelim.
Alternatif olarak kıymalı makarna ve deniz mahsullü ravioli tarifine göz atın.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Parmesan Peynirli Mantarlı Makarna Tarifi İçin malzemeler
- 1 paket kalın makarna
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 10 adet kültür mantarı
- 50 gram parmesan peyniri (rendelenmiş)
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Parmesan Peynirli Mantarlı Makarna Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencerede su kaynatın ve içine 1 tatlı kaşığı tuz serpiştirin.
- Ardından kalın makarnaları ekleyerek haşlayın. Haşlanan makarnaların suyunu süzün.
- Süzülen makarnayı soğuk sudan geçirdikten sonra süzgece alın.
- Kültür mantarının kabuklarını fırça veya bez yardımı ile temizleyin.
- Saplarını kestikten sonra mantarları 3-4 parçaya bölün.
- Bir tavada mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çektiğinde üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve kavurun.
- Üzerine karabiber ve tuz ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Rendelenmiş parmesan peynirini de ekleyin.
- Daha sonra Haşlanan makarnaları da üzerine ilave ederek harmanlayın.
- Parmesanlı, mantarlı makarnayı ince kıyılmış fesleğen yaprakları ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR