Arap Kebabı

Arap Kebabı
29 Ocak 2022

Hatay mutfağına özgü bir lezzet olan Arap kebabı, kıyma ile hazırlanır. Kıyma, soğan, sarımsak ve domatesle kavrulduktan sonra, maydanoz ve taze soğan ile tatlandırılır. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kebap, özellikle kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir. Listedeki malzemeler hazırsa, arap kebabı nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak sultan kebabı ve cağ kebabı tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Arap Kebabı için

Malzemeler

  • Yarım kilo az yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet taze biber
  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • Maydanoz (isteğe göre)
  • Taze soğan
Arap Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak tencerenin içerisine sıvı yağı ekleyin.
  2. Ardından kıymaları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Bu esnada küp küp doğranmış soğanları da ekleyin.
  3. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Aynı şekilde biberleri de doğrayın.
  4. Soğan ve kıymayı kavurduktan sonra önce biberleri, ardından domatesleri ilave edin.
  5. Sarımsakları da ince ince doğradıktan sonra karışıma ekleyin ve karıştırın.
  6. Domatesler suyunu salıp çektiğinde tuz ve karabiber ilave edin.
  7. Tekrar karıştırdıktan sonra hazırladığınız yemeği ocaktan alın.
  8. Kebabın üzerine ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan ekleyin.
  9. Arap kebabını, patates köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Arap Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte sıvı yağ yerine zeytinyağı da kullanabilirsiniz.
  2. Domatesleri doğramak yerine, rendelemeyi de tercih edebilirsiniz.
  3. Sarımsak aromasını arttırmak için, havanda ezerek üzerine ilave edin.
  4. Kebabın üzerine sevdiğiniz baharatları serpiştirmeyi unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo