Bulgogi

Bulgogi
27 Eylül 2023

Daha önce sizlerle Kore yemekleri listesini paylaşmıştık. Rotamızı tekrar Uzak Doğu mutfağına çeviriyor, çok lezzetli ve farklı bir tarifle mutfaklarınıza konuk oluyoruz. Genellikle sığır etiyle hazırlanan bulgogi, kelime olarak ateşte et anlamına gelmektedir. Soya sosu ve susamla zenginleştirilen bu yemek, kalabalık davet sofralarında kendine yer bulur. Malzemeler hazırsa, Kore usulü bulgogi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak bibimbap ve ramen tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Bulgogi için

Malzemeler

  • 1 kg dana eti (süt danası)
  • 2 dal taze soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (tercihen esmer şeker)
  • 1/2 kore armudu/normal armut
  • 2 adet soğan
  • 6 yemek kaşığı soya sosu
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kavrulmuş susam
Bulgogi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle eti döner gibi ince ince dilimleyin. Dilerseniz, kasaptan dilimlenmiş olarak da satın alabilirsiniz.
  2. Taze soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp bir kabın içine alın.
  3. Armudu sarımsağın üzerine rendeleyin. Üzerine şeker, karabiber, soya sosu ve kavrulmuş susamı ekleyerek karıştırın.
  4. Hazırladığınız sosu etin üzerine dökün ve güzelce marine edin. Daha sonra eti buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  5. Soğanları ince bir şekilde doğradıktan sonra tavaya sıvıyağı ilave edin.
  6. Soğanları tavada kavurduktan sonra içerisine 1 dal taze soğan da ekleyebilirsiniz.
  7. Ardından üzerine eti ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektiğinde her tarafını kızartın.
  8. Kızarttığınız eti servis tabağına alın. Üzerine susam ve yeşil soğan ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo