ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER BULGOGİ

Bulgogi

Bulgogi

Daha önce sizlerle Kore yemekleri listesini paylaşmıştık. Rotamızı tekrar Uzak Doğu mutfağına çeviriyor, çok lezzetli ve farklı bir tarifle mutfaklarınıza konuk oluyoruz. Genellikle sığır etiyle hazırlanan bulgogi, kelime olarak ateşte et anlamına gelmektedir. Soya sosu ve susamla zenginleştirilen bu yemek, kalabalık davet sofralarında kendine yer bulur. Malzemeler hazırsa, Kore usulü bulgogi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak bibimbap ve ramen tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bulgogi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg dana eti (süt danası)
  • 2 dal taze soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (tercihen esmer şeker)
  • 1/2 kore armudu/normal armut
  • 2 adet soğan
  • 6 yemek kaşığı soya sosu
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kavrulmuş susam

Bulgogi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle eti döner gibi ince ince dilimleyin. Dilerseniz, kasaptan dilimlenmiş olarak da satın alabilirsiniz.
  • Taze soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp bir kabın içine alın.
  • Armudu sarımsağın üzerine rendeleyin. Üzerine şeker, karabiber, soya sosu ve kavrulmuş susamı ekleyerek karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu etin üzerine dökün ve güzelce marine edin. Daha sonra eti buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Soğanları ince bir şekilde doğradıktan sonra tavaya sıvıyağı ilave edin.
  • Soğanları tavada kavurduktan sonra içerisine 1 dal taze soğan da ekleyebilirsiniz.
  • Ardından üzerine eti ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektiğinde her tarafını kızartın.
  • Kızarttığınız eti servis tabağına alın. Üzerine susam ve yeşil soğan ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!