ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ SADE PİRİNÇ PİLAVI

Sade pirinç pilavı

Temel besin kaynağı olarak sayılan pirincin ana vatanı Hindistan ve Çin'dir. Genellikle pilav yapımında kullanılan bu besinin; osmancık, baldo, siyah, esmer ve kırık pirinç gibi çeşitleri mevcuttur. Türkiye'de en çok kullanılan türü ise baldo pirincidir. Dünyanın birçok yerinde farklı çeşitlerle sunulan pirinç, pilavın ana malzemesi olarak bilinir. İran'da 'çilav', İtalya'da 'risotto' gibi isimlerle anılan pilav; sade, sebzeli ve etli olarak sunulabilir. Hazırsanız, ana yemeklerin tamamlayıcısı niteliğinde olan tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sade pirinç pilavı tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı su
  • 20 gr tereyağı
  • Tuz

Sade pirinç pilavı Nasıl Yapılır

  • Yıkayıp süzdüğünüz pirinci tereyağında kavurun.
  • Üzerine 1.5 su bardağı su ve tuz ekleyerek önce yüksek ısıda kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Şehriyesiz pirinç pilavını kuru fasulye veya köri soslu tavuknın yanında servis edebilirsiniz.

Sade Pirinç Pilavının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce pirinçler ayıklanmalı ve suda bekletilmelidir. Bu sayede yumuşamaları sağlanır.
  • Pilav yapımında mutlaka tereyağı kullanın. Böylece yemeğinizin tane tane olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Pirincin rengini kaybetmemesi için, pişirme esnasında içerisine birkaç damla limon sıkın.
  • Haşlama suyunun içerisine, et suyu veya tavuk bulyon koyarak aromasını arttırabilirsiniz.
  • Pilavı hazırlarken tahta kaşık kullanın. Suyu ilave ettikten sonra tencerenin içerisine yayın ve kapağını aralık bir şekilde kapatın.
  • Pişirme işlemi bitene kadar pirinci karıştırmamaya özen gösterin.

1 Porsiyon Sade Pirinç Pilavı Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan sade pirinç pilavının bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. Nişasta ve karbonhidrat bakımından zengin olan pirinç pilavını ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Siz de mutfağınızda pişirebileceğiniz farklı pilav tarifleri arıyorsanız, dolma ve et yemeklerinin vazgeçilmezi haline gelen iç pilav tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.