ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER DEĞİŞİK SALATA TARİFLERİ: YEMEKLERİN EŞLİKÇİSİ OLACAK 11 FARKLI SALATA TARİFİ

DEĞİŞİK SALATA TARİFLERİ: YEMEKLERİN EŞLİKÇİSİ OLACAK 11 FARKLI SALATA TARİFİ

Değişik salata tarifleri nelerdir? Klasik tariflerden sıkılanlar için en farklı ve pratik salata tariflerimizi sizler için derledik. İşte, yemeğin lezzetini ikiye katlayacak salata tarifleri:
Değişik Salata Tarifleri: Yemeklerin Eşlikçisi Olacak 11 Farklı Salata Tarifi

Salataların ana yemeğin yanında tadımlık yendiği ve sofrada çeşit olsun dediği dönemler mazide kaldı. Diyet listelerinde sık sık kendine yer bulan salatalar, bol malzemesi ve lezzetiyle sofraların baş köşesini alıyor. Farklı sebze, meyve ve yeşilliklerle hazırlanan bu salataları, damak zevkinize göre zenginleştirebilirsiniz. Dilerseniz, salata sosları sayfamızdan salatanıza en çok yakışacak sosu bulabilir, sevdikleriniz için farklı tarifler deneyebilirsiniz. İşte, yemeklerin yanına çok yakışacak 11 değişik salata tarifi:



Malzemeler;

  • 3 adet pancar
  • 50 gr sirke
  • 1 adet sarımsak
  • Dereotu 
  • 2-3 adet ayva
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Nane
  • ½ su bardağı ceviz içi
  • ½ Limon 


Yapılışı: Sirke sarımsak ve su eklenerek pancarlar haşlanır. Daha sonra rendelenir. Ayvalar rendelenir. Tüm malzemeler harmanlanır. Ve kıyılmış ceviz ile servis edilir. 



Malzemeler;

  • 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 -5 dal taze doğranmış maydanoz 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım kilo brüksel lahanası, ikiye bölünmüş ve ince dilimlenmiş (yaklaşık 8 fincan)
  • 1 çay bardağı doğranmış kızarmış badem
  • 1 çay bardağı nar tanesi
  • Servis için tıraşlanmış parmesan peyniri


Yapılışı: Orta boy bir kapta zeytinyağı, limon suyu, maydanoz, 2 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber birleşinceye kadar çırpın. Brüksel lahanasını ekleyin ve tamamen kaplanıncaya kadar fırlatın. Bir saat bekletin ve brüksel lahanalarının iyice soslanması sağlayın. Servis yapmadan önce en az 20 dakika ve 4 saate kadar ara sıra fırlatarak bekletme işlemini yapabilirsiniz. Badem ve nar tohumlarını katın ve servis yapmadan önce tıraşlanmış parmesan ile süsleyin. 



Malzemeler;

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı mısır
  • Bir çay bardağı kornişon turşu
  • 2 adet köz biber
  • 1 adet havuç
  • Dereotu
  • Nane 
  • Maydanoz
  • 2 adet yeşil soğan
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Zeytinyağı 


Yapılışı: Bulgur haşlanır. Ardından tüm malzemeler küçük küçük doğranır havuç rendelenir ve tüm malzemeler eklenerek karıştırılır.



Malzemeler;

  • 200 gr çekirdeksiz kırmızı üzüm (İsteğe göre)
  • 1 turp veya 2 kırmızı hindiba
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dal taze biberiye
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • Zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 30 gr roka
  • 2 adet akdeniz kıvırcığı 


Yapılışı: Hindibalar doğranır limon ve tuz ile marine edilerek acısı alınır. Ardından akdeniz kıvırcıkları iri şekilde doğranır ve zeytinyağı koyulmuş ocakta 2 dakika öldürmeden çevrilir ve hızlıca soğutulur. Üzümler ayıklanır. Ayrı bir kapta ezilmiş sarımsakları biberiyeyi ve kavrulmuş çam fıstıklarını birleştirin. Hindiba ve akdeniz kıvırcığını da alın. Ve kalan tüm malzemeleri ekleyerek harmanlayın. Üzerine rende parmesan peynir ile servis edebilirsiniz. Ayrıca bu salata yenilmeden hemen önce yapılmalıdır. Aksi takdirde ısıl işlem gördüğü için çabuk sönebilir. 



Malzemeler;

  • 1 kahve fincanı kuskus
  • 2 limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 dal mercanköşk 
  • 2 biberiye dalı
  • 400 gr çeri domates
  • 150 gr turp, ikiye bölünmüş veya büyükse dörde bölünmüş
  • 1 adet küçük kırmızı soğan, ince dilimlenmiş   
  • 1 bağ roka 
  • 5 adet fesleğen yaprağı
  • 5 dal nane yaprağı, yırtık
  • 5 dal maydanoz yaprağı, toplanmış
  • 5 dal dereotu, kabaca doğranmış
  • Bezelye (İsteğe göre)
  • Kekik 
  • Tuz
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 50ml zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı limon suyu 


Yapılışı: Kuskus haşlanır ve soğuk suya alınır. Çeri domatesleri limon tuz ve karabiberle harmanlayın ve üzerine mercanköşk ve biberiye dallarıyla doldurulmuş fırın tepsisine koyun ve 5-10 dakika 180 C de fırınlayın. Ardından sos malzemelerini ayrı bir kapta çırparak hazırlayalım. Sos içerisine domatesleri ve tüm malzemeleri alarak yavaşça karıştırıp servise hazır hale getirelim. 



Malzemeler;

  • 3 paket bebek ıspanak
  • 3 bağ roka 
  • 2 adet zarı alınmış portakal dilimleri
  • 1 bardak kıyılmış ceviz
  • 50 gr kurutulmuş çekirdeksiz kızılcık ya da yaban mersini 
  • Rendelenmiş parmesan peyniri
  • ½ su bardağı nar tanesi
  • Sos için;
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı Portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 çay kaşığı Haşhaş tohumları
  • 1 çay kaşığı Dijon hardalı
  • 1/4 c. sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber 


Yapılışı: Büyük bir kapta ıspanak, roka, mandalina, ceviz ve yaban mersinini karıştırın. Orta boy bir kapta sirkesi, portakal suyu, bal, haşhaş tohumu ve hardalı çırpın. Karışana kadar çırparken yağı yavaşça dökün. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosunu salatanın üzerine dökün ve birleştirmek için fırlatın. Üzerine parmesan ve bir tutam deniz tuzu ekleyin. 



Malzemeler;

  • 1 büyük karnabahar 
  • 1 orta boy soğan
  • 80 ml zeytinyağı
  • Yarım demet gr maydanoz, kabaca doğranmış
  • Yarım demet, kabaca doğranmış
  • ½ su bardağı ceviz içi
  • 1 adet turp
  • 1 adet brokoli (isteğe göre)
  • 40 gr Antep fıstığı, hafif kızartılmış 
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon 
  • 1 limon suyu 
  • Tuz 


Yapılışı: Karnabaharın üçte birini kabaca rendeleyin ve bir kaseye koyun. Kalan karnabaharı kabaca 3 cm genişliğinde çiçeklere ayırın ve bunları varsa karnabahar yaprakları ve soğanla birlikte ayrı bir kaseye ekleyin. Her şeyi 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve yarım çay kaşığı tuzla karıştırın, ardından yarım karnabaharı ve yapraklarını yağlı kağıt kaplı büyük bir fırın tepsisine yayın. Tamamen pişene ve altın rengi kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika kızartın. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kavrulmuş sebzeleri 50 ml yağ, rendelenmiş karnabahar ve kalan malzemelerle birlikte ¼ çay kaşığı tuzla birlikte büyük bir kaseye koyun. Sadece birleştirmek için hafifçe fırlatın, ardından bir tabağa aktarın ve servis edin.