Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz
17 Mart 2024

Sindirim sistemini rahatlatan kereviz, yüksek kolesterolü düşürmesiyle bilinir. İltihaplanma ve enfeksiyonlara karşı vücudu korur. Diyet listelerinin ideal besinlerinden biri olan kereviz, kilo vermeye destek olur. B6, C ve K vitamini bakımından zengindir. Kereviz, zeytinyağlılar başta olmak üzere çorba, salata ve detoks yapımında sık sık kullanılır. Peki, zeytinyağlı portakallı çanak kereviz nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, kalabalık sofralarda sunabileceğiniz ve diyet listelerine ekleyebileceğiniz zeytinyağlı portakallı çanak kereviz yapımına geçebiliriz.

İçinde kereviz olsun da ne olursa olsun diyenler için, cevizli kereviz salatası, zeytinyağlı kereviz dolması ve kereviz sapı suyu tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma S��resi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz için

Malzemeler

  • 1 kg kereviz
  • 2 patates
  • 1 havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 portakal
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak kerevizin kabuğunu soyun, sap kısımlarını kesin ve ortadan ikiye ayırın.
  2. Kerevizlerin kararmasını önlemek için, limonlu suda bekletin.
  3. Bu esnada bezelyeleri haşlayın. Soğan, patates ve havuçları küp küp doğrayın.
  4. Bir tencereye zeytinyağı ekleyin ve soğanları alarak kavurun.
  5. Soğanlar pembeleşmeye başladığında patates ve havucu da üzerine ekleyin.
  6. Kerevizlerin orta kısmını oyacak yardımıyla oyun ve bu kısımları da harca atın.
  7. Kerevizlerin içini patatesli harç ile doldurun ve hazırladığınız kerevizleri başka tencereye yerleştirin.
  8. Üzerine 2 çay bardağı sıcak su, 1 adet portakalın suyu ve 1 limonun suyunu ekleyin.
  9. 1 tatlı kaşığı şeker, karabiber ve tuz ekleyerek kerevizler yumuşayana kadar pişirin.

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kerevizleri en az 15 dakika limonlu suda bekletin.
  2. Kerevizleri uygun ölçüde soyabilmek için, kereviz nasıl temizlenir yazımızdan yararlanabilirsiniz.
  3. Portakalın kabuğunu rendeleyerek patatesli harcın içerisine ekleyebilirsiniz.
  4. Zeytinyağlı yemeklerde 1 tatlı kaşığı şeker kullanmayı unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo