ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ HAMSİ BUĞULAMA

Hamsi Buğulama

Karadeniz'in meşhur lezzetlerinden biri olan hamsi; çorba, pilav, yemek ve tatlı yapımında kullanılır. Ülkemizde en fazla görünen ve tüketilen balık hamsidir. Protein deposu olarak bilinen bu besin, kas ve kemik gelişimini destekler. Bununla birlikte içeriğindeki omega 3 yağı sayesinde beynin gelişmesini, güçlenmesini ve korunmasını sağlar. Kan basıncını düzenlerken, kalpte oluşabilecek ritim bozukluklarını önler. Bu nedenle ayda bir kez tüketilmesi gerekir. Malzemeleriniz hazırsa, sofraların lezzetini arttıracak tavada hamsi buğulama tarifine başlayabiliriz.

Zihinsel gelişimin en önemli destekçilerinden olan balık yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Ege ve Akdeniz mutfağının favorisi haline gelen karides güveç tarifine göz atabilirsiniz. Balık pişirmenin püf noktaları hakkındaki yazımızı okumayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

7 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hamsi Buğulama Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 2 limon
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 çay bardağı su

Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?

  • Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın. Bol suda bir kaç kez yıkayıp süzgece alın.
  • Domates, soğan ve limonları ince halkalar halinde dilimleyin. Maydanozu yaprak yaprak ayırın.
  • Hamsileri derin bir kaba alın. Sıvı yağ, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Hamsileri düz tabanlı bir tencereye düzgün şekilde dizin.
  • Üzerine domates, limon ve soğan halkalarını değişimli olarak yerleştirin. Üzerine maydanoz yapraklarını serpiştirip 2 çay bardağı suyu ilave edin.
  • Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin ve 5-6 dakika dinlendirin.
  • Hamsi buğulamayı, barbunya pilaki ve fava ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Hamsi Buğulamanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamsileri temizlerken önce baş kısımlarını, ardından kılçıklarını çıkartın.
  • Hamsilerin lezzetini arttırmak için, temizledikten sonra tuzlayın ve 20 dakika dolapta bekletin. Ardından bol su ile durulayın pişirmeye başlayın.
  • Pişirme esnasında oluşan kokuyu azaltmak için, balıkların üst kısımlarına defne yaprağı ekleyin.
  • Pişirdiğiniz balıkları servis etmeden önce, birkaç damla limon sıkın.

1 Porsiyon Hamsi Buğulama Kaç Kaloridir?

Hamsi buğulamanın bir porsiyonu, yaklaşık 80 kaloridir. Fosfor, potasyum ve folik asit bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, levrek buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!