ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER İFTAR İÇİN ANA YEMEK TARİFLERİ: 17 NEFİS TARİF

İFTAR İÇİN ANA YEMEK TARİFLERİ: 17 NEFİS TARİF

'İftara ne yapsam?' diyenler için en lezzetli ve doyurucu ana yemek tariflerini sizler için derledik. İşte, iftar sofralarını ziyafete dönüştürecek 17 pratik ve farklı iftar yemeği tarifi:
İftar İçin Ana Yemek Tarifleri: 17 Nefis Tarif

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofraları kurulmaya başladı. Bugünlerin en çok sorulan sorusu ise 'İftara ne yapsam?' oldu. İftarda doyurucu yemekler yapmak isteyenler için birbirinden lezzetli ve farklı tarifleri bir araya getirdik. Hem Türk mutfağından, hem de dünya mutfaklarından en özel tariflerimizi sizler için sunuyoruz. Listemizdeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına iftar yemekleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Uzm. Dyt. Burcu İnce'nin özenle hazırladığı günlük iftar menüsüne göz atarak sağlıklı ve düşük kalorili yemeklerle sofranızı güzelleştirebilirsiniz.

İşte, iftar sofralarını renklendirecek 17 ana yemek tarifi:



Listemize Ramazan ayının klasiklerinden biri olan etli güveç ile başlıyoruz. Kuzu eti, soğan, patates ve domates ile hazırlanan etli güveci, küçük porsiyonlar halinde fırınlayabilirsiniz.



Bodrum'un en sevilen lezzetlerinden biri olan çökertme kebabı da, iftar sofralarını ziyafete dönüştüren tariflerden biridir. Patates kızartması ve biftek ile hazırlanan çökertme kebabını yoğurt ve domates sosu ile zenginleştirebilirsiniz.



Ramazan ayında kilo kontrolünü sağlamak isteyenler için havuç, patates ve bezelye ile hazırlanan zeytinyağlı enginar tarifini öneriyoruz. Porsiyonu yaklaşık 75 kalori olan sebzeli zeytinyağlı enginar, 30 dakikada sofralardaki yerini alır.



Ramazan ayında sofralarında farklı kültürlere yer vermek isteyenler için, Sivas mutfağının gözdesi mirik köfte tarifini sunuyoruz. İnce bulgur ve un ile hazırlanan mirik köfteyi, bol sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.



Tabanı patlıcanlı beğendiden oluşan, üzeri ise kuzu eti ile zenginleştirilen hünkar beğendi, Osmanlı mutfağından miras kalan bir lezzettir. Hünkar beğendiyi kolayca hazırlamak için, videolu anlatımından yararlanabilirsiniz.



Cafe ve restoranlarda sık sık karşımıza çıkan arabiata soslu penne makarna, İtalyan mutfağından dünyaya yayılmıştır. Biber ve domatesli arabiata soslu makarnayı, ana yemek olarak sunabilirsiniz.



Krema, dana jambon, pazı ve tereyağı ile hazırlanan bu yemek, isteğe göre sade veya et yemeklerinin yanında sunulabilir. Üzeri kaşar peyniri ile zenginleştirilen bu yemek, dilimlenerek servis edilir.



Etsiz yemek yemek diyenler için, nefis mi nefis Balaban kebabını öneriyoruz. Eskişehir mutfağıyla özdeşleşen Balaban kebabı, görünümü ile iskendere benzer. Bu kebabın lezzetini arttırmak için, pideleri et suyu ile ıslatabilirsiniz.