ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ ARABİATA SOSLU MAKARNA

Arabiata Soslu Makarna

Arabiata Soslu Makarna

İtalyan mutfağı ile özdeşleşen arabiata soslu penne makarna, acı severlerin favori yemeklerinden biridir. Özellikle cafe ve restoranlarda yer verilen bu makarna, 'penne arabiata' ismiyle de bilinir. Kurutulmuş chili biberi ile zenginleştirilen arabiata makarna, parmesan peyniri eşliğinde servis edilir. Acı miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, mutfağınızı İtalyan restoranlarına dönüştürecek arabiata soslu makarna yapımına geçebiliriz.

Farklı tatlar denemeyi sevenler için fettucini alfredo ve mac and cheese tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Arabiata Soslu Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket penne makarna
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Arabiata sosu için:

  • 5 adet domates (büyük boy)
  • 3 diş sarımsak
  • 10 adet fesleğen yaprağı
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 adet küp şeker
  • 1 adet chili biberi (kurutulmuş)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Rendelenmiş parmesan peyniri

Arabiata Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle işe sosun malzemelerini hazırlamakla başlayın.
  • Domatesleri bol suyla yıkayın ve rendeleyin.
  • Sarımsağı hafifçe ezdikten sonra doğrayın. Soğanları da küçük küçük doğrayın.
  • Kurutulmuş chili biberini sıcak suyun içerisinde 5 dakika bekletin. Bu sayede biber yumuşayacaktır.
  • Yumuşayan biberi de minik minik doğrayın. Fesleğenleri ise ince ince kıyın.
  • Orta boy tencereye su koyun ve orta ateşte kaynatın. Su kaynamaya başladığında içine yağ, makarna ve tuz ekleyin.
  • Arabiata sosu için; Sos tenceresine zeytinyağı ve soğanları alarak hafifçe kavurun.
  • Daha sonra sarımsak ve biberi ekleyin. Küp şekeri ilave edin.
  • Şeker eridiğinde rendelenmiş domatesleri ekleyin. Karıştırmaya devam edin.
  • Sos kıvam almaya başladığında fesleğenleri de ilave ederek pişmeye bırakın.
  • Bu esnada makarnanın suyunu süzün ve ara sıra karıştırın.
  • Kıvam alan sosun içerisine baharat ve tuz ekleyerek ocaktan alın.
  • Makarnaların üzerine hazırladığınız sosu ilave edin ve güzelce karıştırın. 
  • Soslu makarnanın üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!