ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ BELUGA MERCİMEKLİ DOLMA-SARMA

Beluga Mercimekli Dolma-Sarma

Beluga mercimekli dolma-sarma

Lezzetlerine hayran kalacağınız beluga mercimekli dolma-sarma tarifini sizlere sunuyoruz. Demir, çinko, magnezyum ve fosfor bakımından zengin olan beluga mercimeği, anemi riskini azaltır. Vücuttaki enfeksiyonlarla savaşan beluga mercimeği, kemik ve diş sağlığını da korur. Beluga mercimeği, kuru patlıcan ve dolmalık biber ile hazırlanan nefis dolma ve sarma tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sebzeli et sarma ve bakliyatlı biber dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beluga Mercimekli Dolma-Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet kuru patlıcan
  • 3 adet kuru dolmalık kırmızı biber
  • Beyaz lahana yaprakları

İç harç için

  • 1 su bardağı beluga mercimeği (4-5 saat suda bekletilmiş)
  • 1 adet kuru soğan (İnce doğranmış)
  • 1/2 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1/2 demet dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1/2 demet taze nane (İnce kıyılmış)
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Servis için

  • Limon dilimleri

Beluga Mercimekli Dolma-Sarma Nasıl Yapılır?

  • Kuru patlıcanlar ile biberleri 15 dakika, lahana yapraklarını ise 10 dakika süreyle suda haşlayın.
  • Siyah mercimek, kuru soğan ve yeşillikleri bir kaba alarak harmanlayın. Son olarak ceviz içi, zeytinyağı, nar ekşisi, tuz, kimyon ve karabiberi ilave ederek karıştırın.
  • Biber ve patlıcanları bu içle doldurun, lahana yapraklarını siyah mercimekli iç ile sardıktan sonra bir tencereye yerleştirin.
  • Üzerine 1/2 çay bardağı su ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek 10 dakika pişirin.
  • Ilık hale gelince servis tabağına alın ve limon dilimleri ile süsledikten sonra servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!