Pazı Yemekleri: Pazıyla Yapılan 13 Nefis Tarif

Pazı hangi tariflerde kullanılır? Pazıyla ne yemek yapılır? Pazı nasıl yenir? İşte, pazıyla kolayca yapabileceğiniz birbirinden lezzetli ve pratik 13 farklı tarif:
Pazı Yemekleri: Pazıyla Yapılan 13 Nefis Tarif
21 Aralık 2022, 16:22

Ispanakgiller familyasına ait bir bitki olan pazı, içeriğinde bol miktarda vitamin barındırır. Sindirimi kolay olan bu sebze, Haziran ayından Eylül ayının sonuna kadar çiçek açar. Anavatanı Akdeniz ülkeleri olan pazı, ülkemizde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilir. Özellikle sonbahar aylarında tüketilen bu sebze, sağlık açısından son derece önemlidir. Bağışıklığı güçlendirdiği için, haftada en az 1 kez tüketilmesi önerilir. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz pazı yemekleri:

  1. Pazı Çorbası

pazı çorbası

Pazı, havuç, patates ve kereviz ile hazırlanan bu çorba, sıcak başlangıç yapmak isteyenler için idealdir. Vitamin deposu olarak da bilinen pazı çorbasını, kış aylarında sık sık tüketebilirsiniz.

  1. Pazı Yemeği

pazı yemeği

Pazı denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri de, pazı yemeğidir. Zeytinyağlı pazı olarak da bilinen bu yemek, düşük kalorisiyle diyet listelerine eklenebilir. Ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Pazılı Gül Böreği

pazılı gül böreği

Çay saatlerinde sunabileceğiniz nefis bir börek arıyorsanız, pazılı gül böreği tam size göre. İç harcı pazı ve soğan ile doldurulan gül böreğini, 30-35 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

  1. Pazı Borani

pazı borani

Pazı, yoğurt ve zeytinyağı ile hazırlanan borani, ana yemeklerin yanında sunulur. İsteğe göre sarımsak, pul biber ve sumak ile zenginleştirilebilir.

  1. Patatesli Yumurtalı Pazı

patatesli yumurtalı pazı

Kahvaltı sofralarında yeni tatlar denemek isteyenler için, patates ve yumurta ile zenginleştirilmiş pazı tarifini öneriyoruz. Bu yemeği hazırlarken yumurtaları bütün olarak bırakabilir veya pazıyla birlikte karıştırabilirsiniz.

  1. Bulgurlu Pazı Dolması

bulgurlu pazı dolması

İç harcı ince bulgur, nane ve maydanozla doldurulan pazı dolması, ana yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulur. İsteğe göre nar ve nar ekşisi ile zenginleştirilebilir.

  1. Etli Pazı Sarması

etli pazı sarması

'Etsiz sarma olur mu?' diyenleri böyle alalım. Dana kıyma ve pirinç ile hazırlanan etli pazı sarması, Karadeniz mutfağında sık sık tüketilir. Etli pazı sarmasının porsiyonu, ortalama 220 kalori değerindedir.

  1. Kremalı Pazı Graten

pazı graten

Tereyağı, dana jambon ve krema ile hazırlanan pazı graten, hem görünümü, hem de lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakır. Pazı sevmeyenlerin bile favorisi olacak pazı grateni, sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

  1. Pazı Kavurma

pazı kavurma

Biber, soğan ve sarımsak ile zenginleştirilen pazı, zeytinyağında kavrulur. Üzeri biber ve mısır ile süslenir. Ana yemeklerin yanında sunulan pazı kavurma, farklı sebzelerle de zenginleştirilebilir.

  1. Pazılı Gözleme

pazılı gözleme

Özellikle köy kahvaltılarında sunulan gözleme, peynir, patates, kıyma, pırasa, ıspanak gibi birbirinden farklı malzemelerle hazırlanabilir. Pazılı gözleme ise, mutlaka denemeniz gereken çeşitlerden biridir.

  1. Pazılı Terin

pazılı terin

Fransız mutfağıyla özdeşleşen terin, farklı versiyonlarla dünyaya yayılan bir yemektir. İç harcı bezelyeli pilav ile doldurulan terin, pazı yapraklarıyla sarıldıktan sonra servis edilir.

  1. Pazı Roll

pazı roll

İç harcı çiğ köfte ile doldurulan pazı roll, pazı yapraklarının sıkı bir şekilde sarılmasıyla hazırlanır. Görünümü ile dikkatleri üzerine çeken pazı roll, yeni tatlar keşfetmek isteyenler için de idealdir.

  1. Pratik Pazılı Kiş

pazılı kiş

Öğle yemeklerinde ve çay saatlerinde sunabileceğiniz pazılı kiş, çıtır kiş hamuru ile hazırlanır. Üzeri krema, pazı, keçi peyniri ve yumurta ile zenginleştirilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Karnabahar tarifleri
  2. Doyurucu çorba tarifleri
  3. Enginar tarifleri
  4. Avokado tarifleri
  5. Yer elması tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo