ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR SEBZELİ ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Sebzeli zeytinyağlı enginar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli zeytinyağlı enginar tarifi için malzemeler

  • 5 enginar
  • 2 soğan
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Sebzeli zeytinyağlı enginar Nasıl Yapılır

Soğanları ve havuçları küp doğrayın. Zeytinyağında soteleyin. Toz şeker ekleyin. Küp doğranmış patatesleri ve iri küp doğranmış enginarları ilave edin. Bezelyeyi, suyu ekleyip tuzunu da ayarladıktan sonra yarım saat enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirdikten sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.