ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER ÇILBIR

Çılbır

Çiğ yumurtanın sıcak suda pişirilmesi ile hazırlanan çılbır, genellikle kahvaltı ve brunchlarda sunulur. Ana malzemeleri yumurta, sarımsak ve yoğurttur. Hazırsanız, kahvaltı sofralarını süsleyen yoğurtlu çılbır tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çılbır Tarifi İçin malzemeler

  • 8 yumurta
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • 300 gr yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Kırmızı toz biber
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı

Çılbır Nasıl Yapılır?

Bir tencerede su, tuz ve sirkeyi kaynatın. Bir çorba kepçesini kaynayan suyun içine batırın. Yumurtayı kepçe içindeki suya kırın. Pişince suyu süzüp tabağa aktarın. Tüm yumurtaları bu şekilde pişirin. Yumurtaların üzerine dövülmüş sarımsaklarla birlikte çırpılmış yoğurdu dökün. Tereyağını bir cezvede kızdırıp yoğurt üzerine gezdirin. En son kırmızı toz biber serpip servis yapın.

Öğünlerinizi güzelleştirecek pratik yumurtalı yemeklere göz atmayı unutmayın. Dilerseniz, nefis menemen tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.