ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER ÇILBIR

Çılbır

Çiğ yumurtanın sıcak suda pişirilmesi ile hazırlanan çılbır, genellikle kahvaltı ve brunchlarda sunulur. Ana malzemeleri yumurta, sarımsak ve yoğurttur. Çılbırı hazırlamak 10, pişirmek ise yaklaşık 8-10 dakikadır. İsteğe göre kızarmış ekmek dilimleri ile servis edilebilir. Peki, kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelen çılbır nasıl yapılır? Hazırsanız, yemeye doyamayacağınız yoğurtlu çılbır tarifine başlayabiliriz.

Öğünlerinizi güzelleştirecek pratik yumurtalı yemeklere göz atmayı unutmayın. Dilerseniz, nefis menemen tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

2 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çılbır Tarifi İçin malzemeler

  • 8 yumurta
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • 300 gr yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Kırmızı toz biber
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı

Çılbır Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede su, tuz ve sirkeyi kaynatın. Bir çorba kepçesini kaynayan suyun içine batırın.
  • Yumurtayı kepçe içindeki suya kırın. Pişince suyu süzüp tabağa aktarın. Tüm yumurtaları bu şekilde pişirin.
  • Yumurtaların üzerine dövülmüş sarımsaklarla birlikte çırpılmış yoğurdu dökün.
  • Tereyağını bir cezvede kızdırıp yoğurt üzerine gezdirin. En son kırmızı toz biber serpip servis yapın.

Çılbır Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yumurtaları ekleyeceğiniz esnada suyun kaynar olmasına dikkat edin.
  • Yumurtalara şekil verirken sivri kenarlı malzemeler kullanmayın. Aksi takdirde yumurtalar delinebilir.
  • İsteğe göre küçük ekmek dilimleri ekleyerek ekmekli çılbır veya haşlanmış ıspanakla birlikte ıspanaklı çılbır da hazırlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Çılbır Kaç Kalori?

  • Çılbırın bir porsiyonu yaklaşık 140 kaloridir. Bir orta porsiyon tüketilmesi önerilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!