Çılbır

31 Ekim 2022 tarihinde güncellendi.
Çılbır

Çiğ yumurtanın sıcak suda pişirilmesi ile hazırlanan çılbır, genellikle kahvaltı ve brunchlarda sunulur. Ana malzemeleri yumurta, sarımsak ve yoğurttur. Çılbırı hazırlamak 10, pişirmek ise yaklaşık 8-10 dakikadır. İsteğe göre kızarmış ekmek dilimleri ile servis edilebilir. Peki, kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelen çılbır nasıl yapılır? Hazırsanız, Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü eğitmen şefi İbrahim Arslanoğlu'ndan nefis çılbır tarifi:

1 Porsiyon Çılbır Kaç Kalori?

  • Çılbırın bir porsiyonu yaklaşık 140 kaloridir. Bir orta porsiyon tüketilmesi önerilir.

Öğünlerinizi güzelleştirecek pratik yumurtalı yemeklere göz atmayı unutmayın. Dilerseniz, nefis menemen tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Çılbır için

Malzemeler

  •  5 adet Yumurta
  • 200 gr Yoğurt
  • 1 diş Sarımsak
  • 50 gr Zeytinyağı
  • 2 dilim Ekşi Mayalı Ekmek
  • 1 yemek kaşığı Üzüm Sirkesi 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul Biber
Çılbır

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Yumurtaları ekleyeceğiniz esnada suyun kaynar olmasına dikkat edin.
  • Yumurtalara şekil verirken sivri kenarlı malzemeler kullanmayın. Aksi takdirde yumurtalar delinebilir.
  • İsteğe göre küçük ekmek dilimleri ekleyerek ekmekli çılbır veya haşlanmış ıspanakla birlikte ıspanaklı çılbır da hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo