ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ACI BİBER TURŞUSU

Acı Biber Turşusu

Acı Biber Turşusu

Acı biber, sarımsak ve kaya tuzu ile hazırlanan bu turşu, ortalama 30 gün içinde hazırlanır. Pilav, kebap, sandviç ve birçok yemeğin yanına oldukça yakışan acı biber turşusunun raf ömrü de oldukça uzundur. Malzemeler hazırsa, acı biber turşusu tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Alternatif turşu tarifleri için közlenmiş biber turşusu ve kıl biber turşusu tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Acı Biber Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr acı küçük biber 
  • 8 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke 
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı  kaşığı şeker 

Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Biberler yıkanır kurutulur. 
  • Kavanoz ve kabağı kaynar su içerisinde 15 dakika bekletilir. Kavanoz çıkartılarak içerisine soyulmuş birkaç parçaya bölünmüş sarımsaklar koyulur. 
  • Biberler dizilir ve en üstte tekrar sarımsak koyulur ve sirke, şeker tuz eklenir.
  • Kaynar su koyularak kapağı kapatılır.
  • Ters çevirerek soğutulur. 
  • 1 ay sonra açarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!