Acı Biber Turşusu

Acı biber, sarımsak ve kaya tuzu ile hazırlanan bu turşu, ortalama 30 gün içinde hazırlanır. Pilav, kebap, sandviç ve birçok yemeğin yanına oldukça yakışan acı biber turşusunun raf ömrü de oldukça uzundur. Malzemeler hazırsa, acı biber turşusu tarifi için detaylara geçebiliriz.
Alternatif turşu tarifleri için közlenmiş biber turşusu ve kıl biber turşusu tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika

Acı Biber Turşusu Tarifi İçin malzemeler
- 300 gr acı küçük biber
- 8 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?
- Biberler yıkanır kurutulur.
- Kavanoz ve kabağı kaynar su içerisinde 15 dakika bekletilir. Kavanoz çıkartılarak içerisine soyulmuş birkaç parçaya bölünmüş sarımsaklar koyulur.
- Biberler dizilir ve en üstte tekrar sarımsak koyulur ve sirke, şeker tuz eklenir.
- Kaynar su koyularak kapağı kapatılır.
- Ters çevirerek soğutulur.
- 1 ay sonra açarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR