ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ PİLAVLI KARNIYARIK

Pilavlı Karnıyarık

Pilavlı Karnıyarık
Karnıyarık ve pilavı bir araya getirdik ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Sofralarınıza renk katacak nefis pilavlı karnıyarık nasıl yapılır? sorusunu sizler için cevapladık. Kızarmış patlıcanların iç harç ile doldurulmasıyla hazırlanan karnıyarık, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Sebze ve et yemeklerinin olmazsa olmazı haline gelen pirinç pilavı ise, birkaç püf noktası ile kolayca hazırlanır. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, sofranın yeni favorisi olacak pratik pilavlı karnıyarık tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pilavlı Karnıyarık Tarifi İçin malzemeler

Karnıyarık İçin:

  • 200 gr kıyma
  • 4 kemer patlıcan
  • 2 çarliston biber
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için:

  • 1 adet domates

Pirinç Pilavı İçin:

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı pirinç
  • 20 gram tereyağı
  • Tuz

Pilavlı Karnıyarık Nasıl Yapılır?

  • Karnıyarık için, patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve ortalarını bıçakla yarın. Üzerini tuzlayarak 10 dakika kenarda bekletin.
  • Ardından patlıcanları sudan geçirin ve kurutun. Kızgın yağda ortadan ikiye ayrılmış patlıcanları kızartın ve bir tabağa alın.
  • İç harcı için, rendelenmiş soğan ve sarımsağı bir tavada pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Soğanlar pembeleşmeye başladığında üzerine doğranmış domates, biber, salça, kıyma ve 1.5 su bardağı suyu ilave ederek karıştırın.
  • Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  • Ardından iç harcın suyunu süzün ve içerisine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
  • Patlıcanları fırın tepsisine dizdikten sonra, içlerini kıymalı harç ile doldurun ve üzerine domates dilimleri yerleştirin. Ardından 180 derecede fırına verip 10 dakika pişirin.
  • Patlıcanların iç harcını pişirirken pirinç pilavına başlayabilirsiniz. Pilav için, pirinçleri yıkayıp süzün ve bir tava içerisine alarak tereyağında kavurun.
  • Pirinçler kavrulmaya başladığında içerisine 1.5 su bardağı suyu ve tuzu ilave ederek yüksek ateşte kaynatın. Su kaynamaya başladığında tavanın kapağını aralık olacak şekilde kapatın ve kısık ateşte pişirin. 
  • Pilavlı karnıyarık yemeğini, cacık veya naneli ayran ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Pilavlı Karnıyarık Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce ortadan yardığınız patlıcanları tuzlu suda bekletmek acılıklarını alacaktır.
  • Kızarttığınız patlıcanların yağını süzmek için, kızartma işleminden sonra kağıt havlu üzerinde bekletin.
  • Patlıcanların iç harcını çok fazla doldurmayın.
  • Pilavı hazırlamadan önce pirinçleri suda bekletmek yumuşamalarını sağlayacaktır.
  • pişirme esnasında pilava birkaç damla limon suyu ekleyin. Bu sayede rengi değişmeyecektir.
  • Pirinçlerin tane tane olması için tereyağı kullanın ve karıştırma işlemini tahta kaşık ile yapın.
  • Pişirme işlemi başladığında pirinçleri karıştırmamaya özen gösterin.
  • Pilava aroma katmak için tavuk bulyon veya et suyu ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Pilavlı Karnıyarık Kaç Kaloridir?

  • Karnıyarık yemeğinin bir porsiyonu 190, pirinç pilavının porsiyonu ise yaklaşık 130 kaloridir. 

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!