ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KURU ERİKLİ FIRINDA TAVUK

Kuru Erikli Fırında Tavuk

Kuru Erikli Fırında Tavuk

Kalabalık sofralara hem şık görünümü, hem de lezzetiyle damgasını vuracak nefis bir tarifimiz var. Kuru erik, tavuk but ve patates ile hazırlanan bu yemek, protein bakımından zengindir. Genellikle misafir ağırlarken sunulan erikli fırında tavuk, klasik tariflerden sıkılanlar için ideal bir seçimdir. Listedeki malzemeler hazırsa, kırmızı erikli fırında tavuk yapımı için detaylara geçebiliriz.

Baharatlı tavuk but ve tavuk but dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuru Erikli Fırında Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 2 orta boy kırmızı
  • 2 tatlı kaşığı tarçın 
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 3 adet kuru acı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı  esmer şeker
  • 2 çay kaşığı sirke 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 4 adet bütün tavuk but 
  • 300 gr bebek patates
  • 2 orta boy tatlı patates
  • 2 orta boy kırmızı soğan
  • 100 gram kırmızı erik

Kuru Erikli Fırında Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 C olacak şekilde önceden ısıtılır. Kuru Acı biber bulamazsanız fırında kurutma işlemi yapabilirsiniz.
  • Karıştırma kabı içerisine ezilmiş kuru acı biberler, tarçın, sirke, şeker tuz karabiber ve zeytinyağı eklenir. Biraz da su ekleyebilirsiniz. 
  • Pürüzsüz olana kadar bir dakika karıştırın. Tavuk budu ekleyin ve tavukların her yerini kaplayacak şekilde karıştırın.
  • Her iki tür patatesi soğanı 4’e bölün ve tavukların bulunduğu tepsiye aktarın. Erikleri de ekleyin. kalan yağ, yarım çay kaşığı tuz ve karabiberle birlikte ayrı büyük bir kaseye koyun.
  • İyice karıştırın, tavukla karıştırın. Tavuğu derisinin yüzünü yukarı gelecek şekilde düzenleyin ve tavuk ve sebzeler pişene ve güzelce renklenene kadar yaklaşık 50 dakika kızartın.
  • Pişirme işlemini ilk 30 dakikada üzerine alüminyum folyo kapatarak ardından da üzerini açarak yapabilirsiniz.
  • Böylece tavuklarınız ve sebzelerinizin yanmasını önleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!