Hardallı Billur

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Hardallı Billur

Temizlenmiş koç yumurtası ile hazırlanan bu yemek, oldukça lezzetli ve doyurucudur. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Hardallı Billur için

Malzemeler

  • 5 adet billur (Koç yumurtası)
  • 3 adet büyük boy domates (Kabukları soyulmuş ve küçük küp şeklinde doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Tuz ve karabiber

Üzeri için

  • 2-3 yemek kaşığı taze kaşar peyniri rendesi
Hardallı Billur

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını bir tavada eritin ve domatesi ilave edip karıştırarak pişirin.
  2. Billurları yıkayıp doğrayın ve domatese ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın, hardalı ilave edip karıştırın. 
  3. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp servis tabağına aktarın ve üzerine kaşar peyniri rendesi serperek servis edin.
Püf Noktası
  • Koç yumurtasını satın alırken, mutlaka temizlettirin. Eğer temizlenmediyse, dışındaki zarı çıkartmayı unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo