ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Zeytinyağlı Barbunya

Baklagiller familyasında yer alan barbunya; zeytinyağlı taze barbunya gibi birçok tarifte kendine yer bulur. İtalyan, Türk ve Yunan mutfaklarında sık sık tüketilen bu bitki, kemik gelişimini destekler. Kalp ritmini düzenleyen barbunyanın diğer adı ise, Roma fasulyesidir. Demir ve protein bakımından da zengin olduğu için, diyet listelerinde yer verilen tarifler arasındadır. Malzemeler hazırsa zeytinyağlı barbunya tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

8 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg taze barbunya
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • 2~3 dal maydanoz
  • Tuz

Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır?

  • Barbunyaları bir akşam önceden tuzlu suya koyun ve ağzına kapatın. Böylece barbunyalar şişmiş olacak.
  • Barbunyaları sudan geçirdikten sonra bir tencereye alın ve kaynatın. Barbunyalar yumuşamaya başladığında suyunu süzerek kenara alabilirsiniz.
  • Bir tencereye tereyağı, doğranmış havuç ve soğanları ekleyerek kavurun. Üzerine ezilmiş sarımsak, patates ve salçayı ilave edin.
  • Süzülen barbunyaları da tencereye ekleyin ve 1 tatlı kaşığı şekeri üzerine serpiştirin.
  • Son olarak tekrardan suyunu ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın. Barbunyalar yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin. İçerisinde bulunan su biterse, az miktarda ilave edebilirsiniz.
  • Yemek piştiğinde kapağını açmadan bekletin. Zeytinyağlı barbunyayı yanına çok yakışan sebzeli bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce barbunyayı 5 dakika suda kaynatın. Kaynayan suyu döktüğünüzde barbunyanın koyu renginin gittiğini göreceksiniz.
  • Zeytinyağlı yemeklerin en önemli püf noktası şeker ilavesidir. Şeker yemeğin dengesini sağlayarak tuzlu olmasını önleyecektir.
  • Barbunyanın içine bir diş sarımsak ekleyerek aromasını arttırabilir ve tadını güzelleştirebilirsiniz.
  • Barbunyaya yakışan diğer malzeme ise limondur. Barbunyaların ekşimesini önlemek için limon, servis sırasında eklenmelidir.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Barbunya Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık bir porsiyonda zeytinyağlı barbunya ortalama 255 kaloridir. Farklı malzemelerle hazırlanan barbunya pilaki ise yaklaşık 330 kaloridir.
  • Bir porsiyonu 40 kalori olan zeytinyağlı taze fasulye tarifini de diyet listelerinize ekleyebilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

    Sağlık açısından oldukça önemli bir yere sahip olan zeytinyağlılar sizin de zevkinize hitap ediyorsa, pratik tariflerimize göz atarak sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:31

Şekeri biraz fazla kaçırmışım.. Yapabileceğim bişey varmı??


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!