ANASAYFA TARİFLER LÜBNAN MUTFAĞI YEMEKLERİ TAHİNLİ BALIK

Tahinli Balık

Tahinli balık

Şef Hassan Obeid’den balık severler için Lübnan Mutfağından tahin soslu balık tarifi ile karşınızdayız. Tahin, kişniş ve ceviz ile hazırlanan tahinli balığı, sarımsak ve biberiye eşliğinde servis edebilirsiniz.

Tuzda balık tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tahinli Balık Tarifi İçin malzemeler

  • 1,5 su bardağı tahin
  • 1/2 su bardağı limon suyu
  • 1/2 soğan
  • 10 adet yeşil biber
  • 2 tutam kırmızı acı biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kimyon
  • 10 adet ceviz
  • 1 demet kişniş
  • 1 bardak su
  • 120 g balık
  • 1 dal biberiye
  • Tereyağı
  • 1 diş sarımsak

Tahinli Balık Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ve sarımsağı bir tavada orta ateşte kızartın, rengi döndüğünde kırmızı biberi ve yeşil kişnişi ekleyin.
  • Sebzeleri kızarttıktan sonra tahini ekleyin ve kaynayıncaya kadar pişirin. Kıvamını alana kadar sürekli karıştırın.
  • Tahinin yüzeyinden yağ çıkana kadar bu işleme devam edin. Yağ çıktıktan sonra ateşten alın. Üzerine cevizi ekleyip servis kasesine alarak soğumaya bırakın. 
  • Balığı bir tavaya alın ve tereyağı ilave ederek sarımsak ve biberiye ile birlikte pişirin. Sosu üzerine soğuk olarak ekleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!