ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ FIRINDA TAVUK

Fırında Tavuk

Dünyada en çok tüketilen etlerden biri haline gelen tavuk, protein bakımından oldukça zengindir. Genellikle salata, çorba, ana yemek ve hamur işlerinin içerisinde kullanılan bu besin, tansiyonu dengede tutmasıyla bilinir. İsteğe göre haşlama, fırınlama, kızartma ve ızgara yöntemleriyle pişirilebilir. Tamamlayıcı bir besin olduğu için özellikle çocukların ve sporcuların haftada bir kez tüketmesi önerilir. Dilerseniz, vücut direncini arttırmasıyla bilinen fırında tavuk nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmek için tarife başlayalım.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Tavuk tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 bütün tavuk
  • 45 g tereyağı

Üzeri için

  • Taze kekik

Fırında Tavuk Nasıl Yapılır

  • Zeytinyağını bir kaseye alın. Nar ekşisi, ince kıydığınız soğan, domates salçası, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Karışımı bir fırça yardımıyla tavuğun üzerine sürüp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen tavuğu bir fırın kabına alın. Fazla kararmaması için üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında her yarım saatte bir çevirip üzerine birer parça tereyağı sürerek 3.5 saat pişirin. Taze kekik ile süsleyebilirsiniz.
  • Fırında tavuk yemeğini, pirinç pilavı ve patates köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Fırında Tavuk Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tavukların daha kolay pişmesini sağlamak için, tarife başlamadan önce 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  • Dilerseniz, tavuğu önceden haşlayarak yumuşatabilir, ardından fırına atabilirsiniz.
  • Sosladığınız tavuk etini, nane, limon dilimleri ve biberiye ile aromalandırabilirsiniz.
  • Soğanların lezzetini arttırmak için, doğramak yerine rendelemeyi tercih edin.
  • Tavuğun pişmesine 10 dakika kala, tepsinin içerisine domates ve biber ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Fırında Tavuk Kaç Kaloridir?

Fırında tavuğun bir porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların derisini çıkartarak tüketmesi önerilir.

Özel yemeklerde vaya kutlamalarda sunabileceğiniz tavuk yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, hafifliği ile bilinen köri soslu tavuk veya tavuklu börek tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.