ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ MANTARLI PATATES DOLMASI

Mantarlı Patates Dolması

Mantarlı patates dolması

Mantar ve patatesi hiç birlikte denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa, sizi bu muhteşem tarif için böyle alalım. İç harcı, mantar, jambon ve biberle zenginleştirilen patatesleri fırında pişirdikten sonra sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Sofralarınıza lezzet katacak mantarlı patates dolması tarifi için detaylara geçebiliriz.

Ayva dolması ve bamya dolması tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Patates Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • Mantarlı patates dolması 
  • 6 adet büyük boy patates
  • 4 adet yumurta
  • 10 adet mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 8 dilim dana jambon
  • 100 g mozzarella peyniri (Rendelenmiş)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 4-5 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber

Mantarlı Patates Dolması Nasıl Yapılır?

  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patatesleri dizin, üzerine biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber serperek önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirin.
  • Mantarları temizleyip dilimleyin, soğanı ve biberleri küp doğrayıp hazırlayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, önce soğanı ekleyip sotelemeye başlayın.
  • Ardından sırasıyla biberleri ve mantarları ilave ederek sebzeler yumuşayıp suyunu çekene kadar sotelemeye devam edin. Daha sonra ince doğradığınız jambonu, tuzu ve baharatları ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın.
  • Patatesleri fırından aldıktan sonra üst kısımlarını yatay olarak kesin, içlerini de bir kaşık yardımıyla oyup çıkarın ve bir kaba aktarın.
  • Yumurtaları bir kasede çırpın, ayırdığınız patatesin üzerine ekleyip karıştırın. Hazırladığınız mantarlı harcı ve maydanozu da ilave ederek iyice karıştırın.
  • Elde ettiğiniz harcı patates çanaklarının içine paylaştırın ve fırın kabına alın. Üzerlerine rendelenmiş mozzarella peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. 
  • Üzerlerine maydanoz serpin ve sıcak olarak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!