ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU SIRT

Kuzu Sırt

Kuzu sırt

Şef Mehmet Dağ'ın öneri ve yorumuyla nefis kuzu sırt tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

  • Kuzu sırtı, küçükbaş hayvanların sırt kısmında çıkarılan kemikli ettir. Sırt kısmı küçükbaş hayvanların en az hareket eden yeri olduğundan yumuşaktır ve bu nedenle kuzunun en lezzetli yerlerindendir.
  • Genç kuzudan elde edilen et, uygun şekilde marine edildikten sonra pişirilirse hem etin kokusu azalır hem de lokum gibi pişer. Kuzu etini hızlı bir sekilde mühürleyerek pişirirseniz etin suyunun içinde kalmasını sağlar ve lezzetini artırmış olursunuz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

3 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuzu Sırt Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g kuzu sırt (Sinirleri alınmış ve dinlendirilmiş)
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • 1 tutam tane karabiber

Kuzu Sırt Nasıl Yapılır?

  • Kuzu sırtını parmak kalınlığında doğradıktan sonra derin bir kaba alın. Süt, tuz ve tane karabiberi ekleyerek 3 saat süreyle marine edin. Çöp sislere dizin ve tavada veya ızgarada arzu ettiginiz derecede pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!