ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER DOYURUCU İFTAR YEMEKLERİ: İFTARA ÖZEL 10 NEFİS TARİF

DOYURUCU İFTAR YEMEKLERİ: İFTARA ÖZEL 10 NEFİS TARİF

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini bir araya getirdik. İşte, iftar sofralarına çok yakışacak birbirinden lezzetli, pratik ve doyurucu 10 farklı tarif:
Doyurucu İftar Yemekleri: İftara Özel 10 Nefis Tarif

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte nefis iftar yemekleri de sofralardaki yerini almaya başladı. 'İftara ne yapsam?' diye düşünenler için Türk mutfağında iz bırakan geleneksel tarifleri yazımızda derledik. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarifler ile iftar sofralarını daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. İşte, sizi her gün yemek düşünme zahmetinden kurtaracak 10 doyurucu iftar yemeği tarifi:



Ramazan ayının en sevilen tariflerinden biri olan saksı kebabı, kuşbaşı et, salça ve bostan patlıcanı ile hazırlanır. Genelde pilavla birlikte sunulan saksı kebabının porsiyonu, yaklaşık 250 kalori değerindedir.



Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar ulaşan hünkar beğendi, közlenmiş patlıcan ve kuzu eti ile hazırlanır. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'yle özdeşleşen hünkar beğendinin, tavuklu versiyonu da mevcuttur.



Gaziantep mutfağıyla özdeşleşen Ali Nazik kebabı, közlenmiş patlıcan ve kıyma ile hazırlanır. Üzeri yoğurtla zenginleştirilen bu kebap, ortalama 30 dakikada sofralardaki yerini alır.



Havuç kereviz ve maydanozla zenginleştirilen terbiyeli sulu köfte, protein bakımından zengin bir yemektir. Porsiyonu ortalama 270 kalori olan bu köfte, limonla birlikte sunulur.



Antep, Urfa ve Maraş mutfağında çok sevilen kuru patlıcan dolması, kış için kurutulan patlıcanlarla hazırlanır. Kuru patlıcanın içi baharatlı pirinç ile doldurulur ve pişirme işleminin ardından servis edilir.



Patlıcan, kabak, havuç, biber ve domatesle hazırlanan sebze güveç, iftarda sebze yemeklerine ağırlık vermek isteyenler için idealdir. Dilimlenerek güvece yerleştirilen sebzeler, fırında pişirildikten sonra sofralardaki baş köşeyi alır.



Ispanak, yoğurt ve sarımsak ile hazırlanan ıspanak borani, demir bakımından zengin bir yemektir. Üzeri çam fıstığı ve pul biber ile zenginleştirilir. İsteğe göre ıspanak yerine farklı sebzelerle de yapabilirsiniz.