ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ ŞARKÜTERİ ARNAVUT CİĞERİ

Arnavut ciğeri

Arnavut mutfağı ile özdeşleşen ciğer, yüksek proteinli bir besindir. Genellikle patates püresi ve pilav ile birlikte servis edilir. Malzemeleriniz hazırsa, arnavut ciğeri nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arnavut ciğeri tarifi için malzemeler

  • 500 gr kuzu ciğeri
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz 

Patates püresi için:

  • 1 kg patates
  • 15 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri

Garnitür için:

  • 2 kırmızı soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Arnavut ciğeri Nasıl Yapılır

  • Patates püresi için, patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Tencereye alıp 1 litre su ekleyip haşlayın.
  • Suyunu süzün. Tereyağı, süt ve kaşarpeyniri ekleyip püre halinde ezin. 
  • Garnitür için, soğanların kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğan, maydanoz, sumak, toz kırmızıbiber ve tuzu bir kapta harmanlayın.
  • Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Ciğerleri unlayıp eledikten sonra yağda 1-2 dakika kızartın ve yağını süzün.
  • Servis tabağına önce patates püresini sonra da ciğeri yayın. Soğanlı garnitür ile sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Arnavut ciğerini, sebzeli pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.