ANASAYFA TARİFLER ŞARKÜTERİ TARİFLERİ ARNAVUT CİĞERİ

Arnavut Ciğeri

Sakatatlar arasında en çok tüketilen besin ciğerdir. Izgara, yahni, şiş ve tava gibi çeşitleriyle sunulur. Arnavut ciğeri ise, yüksek proteinli bir besindir. Dana, kuzu veya karaciğerden hazırlanan Arnavut ciğeri, geleneksel olarak maydanoz ve soğanlar birlikte sunulur. En sevilen sokak lezzetleri arasında yer alan Arnavut ciğeri, baharatlanan etin una bulanıp yağda kızartılmasıyla hazırlanır. Arnavut ciğeri püf noktaları dikkate alınarak hazırlandığında hem yağlı, hem de lokum gibi yumuşacık bir kıvamdadır. Peki, çok beğenilen Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, nefis arnavut ciğeri tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak ciğer şiş, Edirne tava ciğeri ve ciğer sote tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuzu ciğeri
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz 

Patates püresi için:

  • 1 kg patates
  • 15 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri

Sumaklı soğan için:

  • 2 kırmızı soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

  • Patates püresi için, patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Tencereye alıp 1 litre su ekleyip haşlayın.
  • Suyunu süzün. Tereyağı, süt ve kaşar peyniri ekleyip püre halinde ezin. 
  • Garnitür için, soğanların kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın.
  • Soğan, maydanoz, sumak, toz kırmızı biber ve tuzu bir kapta harmanlayın.
  • Arnavut ciğeri için; Ciğerin üzerinde bulunan zarı ayıklayın ve ciğeri kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Ciğerin kanının süzülmesi için, derin bir süzgece alın ve 15 dakika bekletin.
  • Unun içerisine tuz ve karbonat ekleyin. Ciğerleri una bulayın ve tekrar süzgece alın.
  • Bu sayede fazla ununu daha kolay bir şekilde atabilirsiniz.
  • Ciğerleri ısıttığınız yağ içinde kızartın. Kızarmaya başladıklarında üzerine toz kişniş ve toz biber ilave edin.
  • Pişen ciğerlerin yağını süzdükten sonra servis tabağına alın. Hazırladığınız sumaklı soğanı ve patatesleri yanına ekleyin. Afiyet olsun.
  • Arnavut ciğerini, sebzeli pilav ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Arnavut Ciğeri Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Arnavut ciğerinin en önemli püf noktası, ciğeri yıkamamaktır. Bunun yerine süzgeçte kanının süzülmesi sağlanır.
  • Ciğeri kızartmadan önce mutlaka unlamak gerekir. Fakat un da çok fazla bekletmek yerine bulama işlemi yapılmalıdır.
  • Una bulanan ciğerler tekrar süzgece alınarak fazla unun akması sağlanır.
  • Ciğeri pişirdikten sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağın süzülmesi sağlanmalıdır.

1 Porsiyon Arnavut Ciğeri Kaç Kalori?

  • Arnavut ciğerinin 100 gramı, yaklaşık 200 kaloridir. Bir porsiyon Arnavut ciğeri, ortalama 375 kalori değerindedir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!