ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MANTI TARİFLERİ KAYSERİ MANTISI

Kayseri mantısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayseri mantısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 su bardağı un
  • Tuz

İç malzeme için

  • 200 gr kıyma
  • 1 küçük boy soğan
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 80 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Nane

Kayseri mantısı Nasıl Yapılır

Lezzet mantı tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Su, tuz ve yumurtayı bir kasede çırpın. Unu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ekleyin. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.

Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyin. Tuz, pulbiber ve karabiber ekleyin.

Hamuru unlanmış tezgahta açıp küçük kareler kesin. İçlerini kıyma harcı ile doldurup kapatın. Mantıları tuzlu kaynayan suya atıp 15 dakika pişirin.

Tereyağını eritip salçayı kavurun. Mantı tenceresine aktarıp 10 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve nane ile sumak gezdirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.