ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN DOLMASI

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 25 kurutulmuş patlıcan (dolmalık)
  • 4~5 soğan
  • 3 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Yenibahar
  • Tuz
  • 2 limonun suyu
  • Yeterince su

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?

  • Kuru patlıcanları geceden kaynar suya ekleyip çatal geçecek şekilde haşlayın. Dolma içini hazırlamak için kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun.
  • Salçaları ekleyip karıştırın. Yıkanmış pirinci ilave edin. 2 bardak sıcak su, baharat, tuz ve şekeri ekleyip suyu çekene kadar pişirin.
  • Hazırladığınız harcı patlıcanların içine üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Dolmaların ağız kısmı diğerinin alt kısmına gelecek şekilde tencereye dizin.
  • Üzerine hafifçe tuz serpin. Dolmaların üzerini geçecek şekilde kaynar su ekleyip 20 dakika pişirin. Limon suyu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ilık olrak servis yapın.

Dilerseniz, zeytinyağlı biber dolması tarifini de deneyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!