Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması için

Malzemeler

  • 25 kurutulmuş patlıcan (dolmalık)
  • 4~5 soğan
  • 3 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Yenibahar
  • Tuz
  • 2 limonun suyu
  • Yeterince su
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Kuru patlıcanları geceden kaynar suya ekleyip çatal geçecek şekilde haşlayın. Dolma içini hazırlamak için kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun.
  2. Salçaları ekleyip karıştırın. Yıkanmış pirinci ilave edin. 2 bardak sıcak su, baharat, tuz ve şekeri ekleyip suyu çekene kadar pişirin.
  3. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Dolmaların ağız kısmı diğerinin alt kısmına gelecek şekilde tencereye dizin.
  4. Üzerine hafifçe tuz serpin. Dolmaların üzerini geçecek şekilde kaynar su ekleyip 20 dakika pişirin. Limon suyu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ilık olrak servis yapın.

Dilerseniz, zeytinyağlı biber dolması tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo