ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ PIRASA ÇORBASI

Pırasa Çorbası

Nergisgiller familyasından olan pırasanın ana vatanı Akdeniz ülkeleridir. Türkiye'de en çok Bursa ve İzmir çevresinde yetiştirilir. Buzdolabında 2 3 ay boyunca saklanabilen bu sebze, genellikle kış aylarında tüketilir. Kanser hücrelerine karşı koruyucu bir etkisi vardır. Aynı zamanda antioksidan özelliği de gösterir. İçeriğindeki mineraller sayesinde kalp hastalıkları riskini düşürür. Genellikle çocuklar tarafından sevilmese de, ayda bir kez tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, kış aylarında şifa niyetine içilen havuçlu pırasa çorbası tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pırasa Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr pırasa
  • 2 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Terbiye için:

  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Pırasa Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın. 2-3 santim genişliğinde doğrayın. Kırmızı mercimeği ayıklayıp birkaç kez yıkayın ve iyice süzün.
  • Hazırladığınız pırasaları bir tencereye alın. Havuçları temizleyip iri iri rendeleyin. Patates ve soğanın kabuğunu soyup iri iri rendeleyin.
  • Sebzeleri bir tencereye alıp 5 bardak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ateşten alıp blenderle ezin. 3 bardak et suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
  • Un, süt, tuz ve karabiberi karıştırın. Yumurtayı ekleyip çırpın. Çorbaya karıştırarak ilave edip bir taşım kaynatın ve tereyağını eritip üzerine gezdirin.
  • Pırasa çorbasını, yanına çok yakışan fırında mücver ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Pırasa Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız pırasaların, kalık kabuklu olmamasına özen gösterin.
  • Çorbanın içerisine bir tutam toz şeker ekleyin. Bu sayede tadını dengeleyebilirsiniz.
  • Çorbayı hazırlarken et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamı çok sıvı olursa, koyulaştırmak için azar azar un ilave edin.
  • Tortuları gidermek için, terbiyesini eklemeden önce bir kez mikserden geçirin.

1 Porsiyon Pırasa Çorbası Kaç Kaloridir?

Pırasa çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir. K vitamini bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Başlangıç menülerini renklendirmek için çorba tarifleri mi arıyorsunuz? Soğuk algınlığına karşı doğal bir antibiyotik olan soğan çorbası tarifine göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!