Fırında Gül Mantısı

Fırında Gül Mantısı
15 Nisan 2021

@eliflik_tatlar Elif Enül okuyucumuzdan mantının her türlüsünü sevenler için şahane fırında gül mantısı tarifi ile karşınızdayız. İçi klasik kıyma harcı ile doldurulan hamurları, gül şeklinde katlayarak şık bir sunum elde edebilirsiniz. Gül mantısını tepsiye dizdikten sonra pişmesi için fırına atın. Malzemeleriniz hazırsa, fırında gül mantısı yapımı için tarif detaylarına başlayabiliriz.

Alternatif olarak gerçek Kayseri mantısı ve çıtır çıtır tepsi mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fırında Gül Mantısı için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 350 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Fırın sosu için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı salça
  • 2,5 bardak sıcak su
Fırında Gül Mantısı

Nasıl Yapılır

  1. 3 su bardağı unu ortası çukur olacak şekilde derin bir kaba koyun. Ortasına yumurta ve tuzu ekleyin. Suyu yavaş yavaş ekleyerek sert bir hamur elde edin. Hamuru iyice yoğurmak önemli. Ardından hamuru kolay açılması için 30 dk dinlendirin. Hamur dinlenirken bir soğanı rendeleyip baharatlarla ve kıymayla karıştırarak iç harcını hazırlayın.
  2. Dinlenen hamuru mantı hamurundan çok az daha ince şekilde açın. Bir çay bardağının ağzıyla veya şekillendirici ile yuvarlaklar halinde kesin. 4 yuvarlak hamuru kenarları üst üste gelecek şekilde yan yana dizin. Kesişimlerine parmağınız ile bastırın. Ardından kıymayı ince bir şerit halinde birleşen 4lü hamurun ortasına serin. Hamurun ucundan itibaren katlayarak sarın. Hazırladığınız mantıları yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin.
  3. İlk olarak 200 derece fırında 10 dk pişirin ardından hazırladığınız sosu ekleyip üstünü yağlı kağıtla kapatarak 180 derece fırında 25 dk daha pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo