ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ FIRINDA KABAK YEMEĞİ

Fırında Kabak Yemeği

Fırında Kabak Yemeği

Kabak bir sürü leziz tarifleri ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz bir sebze. Mücver, kabak salatası, kabak dolması gibi birbirinden lezzetli tarifler kullanılan kabak, diyet listelerinin de favorisi. Lezzetli olduğu kadar hafif olan kabağı, bir de fırında deneyin. Hazırlaması 15 dakika süren fırında kabak yemeği tarifi için detaylar aşağıda. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Kabak Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet kabak 
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan 
  • 1 adet domates
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Su 

Fırında Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Bütün sebzeler yıkanarak kesilir. 
  • Fırına girebilen bir kabın içerisine domates, soğan, sarımsak, patates ve kabak alınır. 
  • Tuz ve zeytinyağı dökülür. Kapağı kapalı 190 derece fırında 15 dakika pişirilir.
  • Salça ve 1-1,5 su bardağı su homojen kıvama getirilir. 
  • Fırındaki kabın kapağı açılarak salçalı karışım eklenir karıştırılır ve kapağı açık şekilde 15 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!