Fırında Kabak Yemeği

Fırında Kabak Yemeği
19 Nisan 2023

Kabak bir sürü leziz tarifleri ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz bir sebze. Mücver, kabak salatası, kabak dolması gibi birbirinden lezzetli tarifler kullanılan kabak, diyet listelerinin de favorisi. Lezzetli olduğu kadar hafif olan kabağı, bir de fırında deneyin. Hazırlaması 15 dakika süren fırında kabak yemeği tarifi için detaylar aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Fırında Kabak Yemeği için

Malzemeler

  • 3 adet kabak 
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan 
  • 1 adet domates
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Su 
Fırında Kabak Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Bütün sebzeler yıkanarak kesilir. 
  2. Fırına girebilen bir kabın içerisine domates, soğan, sarımsak, patates ve kabak alınır. 
  3. Tuz ve zeytinyağı dökülür. Kapağı kapalı 190 derece fırında 15 dakika pişirilir.
  4. Salça ve 1-1,5 su bardağı su homojen kıvama getirilir. 
  5. Fırındaki kabın kapağı açılarak salçalı karışım eklenir karıştırılır ve kapağı açık şekilde 15 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo