Patlıcan Ekşilisi

Tekirdağ ilimizin sirke ile yapılan meşhur patlıcan ekşilemesi, evlerde, özel günlerde Tekirdağ'da sıklıkla tüketilen bir yemektir. Gaziantep yöresinde 'doğrama' olarak bilinen bu yemek, Tekirdağ mutfağında etsiz versiyonu ile sunulur. Malzemeleriniz hazırsa patlıcan ekşilisi tarifinin detayları aşağıda.
Patlıcan ile yapılan alternatif lezzetler için kuru patlıcan yemeği, köz patlıcan çorbası ve patlıcan çığırtma tariflerine de göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
7 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Patlıcan Ekşilisi Tarifi İçin malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 4 adet domates
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sirke
- Tuz, karabiber
- Kızartmak için sıvıyağ
- ½ demet maydanoz
Patlıcan Ekşilisi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar alacalı soyulur, küp küp doğranır.
- Derin yağda patlıcanlar kızartılır. Kızaran patlıcanları kenara alın.
- Tencerede kalan fazla yağı başka bir yere aktarın, birkaç kaşıklık yağ bırakın.
- Yemeklik doğranan soğan, yağda renk alana kadar kavrulur.
- Domatesler rendelenerek soğanların yanına tencereye eklenir.
- Kızarmış patlıcanlar eklenerek bütün malzeme harmanlanır.
- Un bir miktar suyun içerisinde açılır, topaklanmaması önemlidir.
- Yemeğe eklenir ve karıştırılır, sirke, tuz ve sıcak su eklenerek pişirilir.
- Piştikten sonra maydanoz doğranarak servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR