ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ ISPANAK BORANİ

Ispanak borani

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanak borani tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr ıspanak
  • 30 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için

  • 15 gr tereyağı
  • 50 gr çam fıstığı
  • Kırmızı pul biber

Ispanak borani Nasıl Yapılır

Ispanakları yıkayıp suyunu süzün. İri parçalar şeklinde doğrayıp kaynar suda hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. Süzgece alıp süzün. Tereyağını tencerede ısıtıp kıyılmış soğanı kavurun. Ispanağı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ispanağı ocaktan alıp ılındırın. Sarımsakların kabuğunu soyup tuzla birlikte ezin. Su, sarımsak ve süzme yoğurdu bir kasede iyice karıştırın. Karışımı ıspanağa ekleyip karıştırın. Tereyağını tavada ısıtıp çam fıstıklarını kavurun. Pul biber ekleyin. Ispanağın üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.