ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ FIRINDA KUZU KARSKİ

Fırında Kuzu Karski

Fırında kuzu karski

Karski, kuzunun sırt kısmından çıkarılan bir ettir. Bu yüzden genelde kuzu karksi olarak belirtilir. Kasaplarda ve restoranlarda bazen 'yağlı kara' ismiyle geçebilir. Kuzunun en lezzetli yerlerinden biri olan karski, son zamanlarda evlerde de tercih edilmeye başlamıştır. Yağ oranı kararında olan bu et, yumuşaktır. İsteğe göre fırında, mangalda veya tavada pişirilebilir. Malzemeler hazırsa, nefis mi nefis fırında kuzu karski tarifine geçebiliriz. 

Kuzu gerdan ve beğendili kuzu incik tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Kuzu Karski Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuzu karski
  • 6 adet patates
  • 6 adet biber
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Fırında Kuzu Karski Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karskiyi güzelce dilimleyin. Bir kabın içinde kekik, zeytinyağı, karabiber ve pul biberi karıştırın.
  • Dilimlenen karskiyi karışımın içerisine alarak marine edin.
  • Daha sonra etleri fırın tepsisine yerleştirin ve 1 bardak su ilave edin.
  • Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapattıktan sonra, önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında yaklaşık 1,5 saat boyunca pişirin.
  • Bu sırada sebzeleri iri iri doğrayın ve baharatlarla marine edin.
  • Etler pişince tepsideki folyoyu kaldırın ve etleri tuzların.
  • Etlerin üzerine sebzeleri ekleyerek 1 bardak daha su ekleyin ve tekrar fırına verin.
  • Patatesler kızarmaya başlayınca sebzeleri tepsiden çıkartın. Eti 10 dakika daha pişirip fırından çıkartarak servis edin. Afiyet olsun.

Kuzu Karski Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Etin lokum gibi yumuşak olması için, zeytinyağlı karışımda marine edip 2-10 saat dinlendirmeniz gerekir.
  • Arzuya göre kemiği tencerede pişirebilirsiniz. 
  • Dilerseniz, kemiği dikkatlice ayırarak tavada pişirmeye uygun bir hale getirebilirsiniz.
  • Etleri kontrollü bir şekilde pişirmeye özen gösterin. Sebzeleri sık sık kontrol edin.
  • Karski piştikten sonra 5 dakika oda sıcaklığında dinlendirip servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!