ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ DOMATESLİ PANE ŞİNİTZEL

Domatesli Pane Şinitzel

Domatesli pane şinitzel

Şinitzel, dövülerek inceltilen kemiksiz et parçasıdır. Genellikle tavuk etinden hazırlanan şinitzel, dünyanın birçok yerinde ilgi gören bir yemektir. Zeynep Dinç’ten domatesli pane ile zenginleştirilmiş nefis şinitzel tarifi için detaylara geçebiliriz.

Şinitzel burger ve levrek şinitzel tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Domatesli Pane Şinitzel Tarifi İçin malzemeler

  • 2 parça piliç bonfile (İnceltilmiş)
  • 2 adet beef domates (Rendelenmiş)
  • 10 adet cherry domates
  • 1 adet orta boy beyaz soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta (Çırpılmış)
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Maydanoz (İri kıyılmış)

Domatesli Pane Şinitzel Nasıl Yapılır?

  • Bonfileleri tuzlayıp sırasıyla una, yumurtaya ve toz biber karıştırılmış galeta ununa bulayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile her iki taraflarını da 2,5 dakika kızartın.
  • Rende domatesleri kısık ateşte bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuz ile suyunu çekene kadar pişirin. Cherry domatesleri tavada soteleyin. Soğanı 4’e bölüp ızgara edin.
  • Domates sosunu servis tabağına alın. Şinitzelleri ince dilimler halinde kesin ve sosun üzerine yerleştirin. Sote domatesler, ızgara soğan, maydanoz ve pul biberle sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!