ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ RAMAZAN KEBABI

Ramazan Kebabı

Ramazan Kebabı

Her yıl Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de Ramazan Kebabı’dır… Peki, Afyonkarahisar usülü Ramazan Kebabı nasıl yapılır? Afyonkarahisar İl Kültür Müdürlüğü’nün tarifine göre Ramazan kebabı, 'Afyon kebabı' olarak da bilinir. Genellikle Ramazan ayında iftar yemeğinde yenildiği için "Ramazan Kebabı" adını almıştır. Kebabı hazırlarken dana eti ve kebaplık pide kullanılır. Hazırlaması 30, pişirmesi ise yaklaşık 50 dakika olan ramazan pidesi, hemen hemen her yörede aynı şekilde hazırlanır. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, Afyon usulü ramazan kebabı yapımı için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.

Alternatif olarak Bodrum yöresi ile özdeşleşen çökertme kebabı veya ev yapımı beyti kebabı tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ramazan Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet kebaplık pide
  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Ramazan Kebabı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kuşbaşı dana etini geniş bir tencereye alın ve suyunu çekene kadar kavurun.
  • Etler kavrulduktan sonra üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve birkaç kez karıştırın.
  • Karışımın üzerine tuz ve karabiber ekledikten sonra orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Bu esnada kebaplık pideleri kare şeklinde kesin ve küçük parçalar haline getirin.
  • Et piştikten sonra, suyunu başka bir kabın içerisine süzün. 
  • Kestiğiniz pideleri servis tepsisine alın ve ılık et suyunu pidelerin üzerinde gezdirin.
  • Ardından pidelerin üzerine süzdüğünüz etleri ekleyin. 5 dakika daha fırında ısıttıktan sonra, etlerin üzerine ince kıyılmış maydanozları ekleyin. Afiyet olsun.

Servis Önerisi:

  • Ramazan kebabının lezzetini arttırmak için, üzerine salçalı sos hazırlayabilirsiniz. 
  • Salçalı sos için, 2 yemek kaşığı sıvıyağı tavaya alın ve içerisine bir yemek kaşığı domates salçası ekleyin. 
  • Salçayı kavurduktan sonra, 1.5 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyerek kaynayana kadar pişirin. 
  • Hazırladığınız sosu, etleri servis edeceğiniz zaman ekleyebilirsiniz.
  • Afyon usulü ramazan kebabını, söğüş salata ile birlikte servis edebilirsiniz.

Ramazan Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Ete ek olarak, közlenmiş biber ve patlıcan da ilave edebilirsiniz.
  • Pideleri et suyuna batırmadan önce, fırında 2 dakika ısıtmanız daha çıtır olmalarını sağlayacaktır.
  • Eti fırında pişirdikten sonra, bir kepçe et suyunu tekrardan et ve pidelerin üzerinde gezdirin.
  • Artan et suyunu, çorba tariflerinde kullanmak için cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!