ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ AFYON KEBABI (RAMAZAN KEBABI)

Afyon Kebabı (Ramazan Kebabı)

Ramazan Kebabı

Her yıl Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de Afyon Kebabı’dır… Genellikle Ramazan ayında iftar yemeğinde yenildiği için 'Ramazan Kebabı' adını almıştır. Kebabı hazırlarken dana eti ve kebaplık pide kullanılır. Hazırlaması 30, pişirmesi ise yaklaşık 50 dakika olan ramazan pidesi, hemen hemen her yörede aynı şekilde hazırlanır. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, Afyon usulü ramazan kebabı ya da diğer adıyla 'afyon kebabı' yapımı için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.

Alternatif tarif önersi: Bodrum yöresi ile özdeşleşen çökertme kebabı veya ev yapımı beyti kebabı tariflerine göz atabilirsiniz. Daha fazlası için kebap tariflerine göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Afyon Kebabı (Ramazan Kebabı) Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet kebaplık pide
  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Afyon Kebabı (Ramazan Kebabı) Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kuşbaşı dana etini geniş bir tencereye alın ve suyunu çekene kadar kavurun.
  • Etler kavrulduktan sonra üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve birkaç kez karıştırın.
  • Karışımın üzerine tuz ve karabiber ekledikten sonra orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Bu esnada kebaplık pideleri kare şeklinde kesin ve küçük parçalar haline getirin.
  • Et piştikten sonra, suyunu başka bir kabın içerisine süzün. 
  • Kestiğiniz pideleri servis tepsisine alın ve ılık et suyunu pidelerin üzerinde gezdirin.
  • Ardından pidelerin üzerine süzdüğünüz etleri ekleyin. 5 dakika daha fırında ısıttıktan sonra, etlerin üzerine ince kıyılmış maydanozları ekleyin. Afiyet olsun.

Afyon Kebabı İçin Servis Önerisi:

  • Ramazan kebabının lezzetini arttırmak için, üzerine salçalı sos hazırlayabilirsiniz. 
  • Salçalı sos için, 2 yemek kaşığı sıvıyağı tavaya alın ve içerisine bir yemek kaşığı domates salçası ekleyin. 
  • Salçayı kavurduktan sonra, 1.5 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyerek kaynayana kadar pişirin. 
  • Hazırladığınız sosu, etleri servis edeceğiniz zaman ekleyebilirsiniz.
  • Afyon kebabını, söğüş salata ile birlikte servis edebilirsiniz.

Afyon Kebabı (Ramazan Kebabı) Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Ete ek olarak, közlenmiş biber ve patlıcan da ilave edebilirsiniz.
  • Pideleri et suyuna batırmadan önce, fırında 2 dakika ısıtmanız daha çıtır olmalarını sağlayacaktır.
  • Eti fırında pişirdikten sonra, bir kepçe et suyunu tekrardan et ve pidelerin üzerinde gezdirin.
  • Artan et suyunu, çorba tariflerinde kullanmak için cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!