ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ KABAK MÜCVER

Kabak mücver

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak mücver tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 kabak
  • 3 taze soğan
  • Karabiber
  • 1 demet dereotu
  • 75 gr beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı toz beyaz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için

  • 1.5 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı

Kabak mücver Nasıl Yapılır

Adım Adım Kabak Mücver Yapımı:

Diyet listelerinin ilk sıralarında yer alan kabak, tümör ve kanser hücrelerini azaltmasıyla bilinir. Kabak denildiğinde akla gelen ilk yemek ise mücverdir. Osmanlı döneminde kıyma ile hazırlanan mücver, zaman içinde değişime uğramıştır. Hazırsanız, kalp sağlığına iyi gelen kabak mücver nasıl yapılır birlikte görelim:

  • Öncelikle kullanılacak kabakları iyice yıkayın. Uçlarını kesin ve kabuklarını soyun.
  • Kabakları, rendenin ince tarafıyla büyük bir kaseye rendeleyin. Hafif bir şekilde sıkarak suyunu süzün.
  • Taze soğanları temizledikten sonra doğrayın. Dere otlarını da yıkayın ve ince ince kıyın.
  • Tuzu alınmış beyaz peyniri elinizle ufalayın. Rendelenmiş kabağa tüm malzemeleri ilave edin ve hepsini karıştırın.
  • 2-3 yemek kaşığı ay çiçek yağını tavada ısıtın. Yemek kaşığı dolusu mücver harcını yağa dökün.
  • Harcın üzerine kaşığın tersiyle hafifçe bastırıp yassılaştırın. Her iki tarafını da kızartın.
  • Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alın. Servis tabağına dizip üstlerine karabiber serpin. 
  • Kabak mücveri, pratik bir şekilde hazırlanan makarna salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kabak Mücverin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kabağın içinde bulunan çekirdekler, sağlık açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle rendeleme işlemi esnasında çekirdeklerini atmamaya dikkat edin.
  • Kıvamı tutturabilmek için rende işleminin ardından, kabakları temiz bir tülbente koyun ve suyunu sıkın.
  • Harcın içine ekleyeceğiniz un miktarını iyi ayarlayın.
  • Zeytinyağı, kızartma yemeklerinde yağı çekmediği için hem sağlıklı, hem de lezzetli tarifler yapmanızı kolaylaştıracaktır.
  • Mücverler piştikten sonra, üzerinde kağıt havlu bulunan bir tabağa yerleştirin. Bu sayede fazla yağ süzülecektir.
  • Mücveriniz dağılıyor ve kıvamı istediğiniz gibi olmuyorsa, içine az miktarda un ekleyerek karıştırın.

1 Porsiyon Kabak Mücver Kaç Kaloridir?

  • Yağda kızartılarak pişirilen, 100 gramlık bir porsiyon da kabak mücver yaklaşık 80 kaloridir. Fırında pişirildiğinde ise kalori miktarı 65'e düşer.
  • Kalori düşürmenin diğer yöntemi ise tarifin içine un eklememektir.
    Kabak mücverin  diyet versiyonu için fırında kabak mücver tarifine göz atın.

    Genelde hafifliği ve pratik olması sebebiyle tercih edilen sebzeli tarifler sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kahvaltı sofrasına yeni bir tat katacak sebzeli krep tarifini deneyin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.