ANASAYFA TARİFLER İTALYAN MUTFAĞI YEMEKLERİ KABAK LAZANYA

Kabak Lazanya

Kabak Lazanya

Lazanya sevilerek tüketilen bir İtalyan yemeği. Genellikle kıymalı veya sade olarak sunulan lazanyayı, bir de kabakla yapmayı denemelisiniz. Hazırladığınız lazanyayı beşamel sos ile zenginleştirebilirsiniz. Oldukça hafif ve lezzetli olan bu tarifi yapmak için gerekli malzemeler aşağıda. Siz ve malzemeleriniz hazırsa lezzetli kabak lazanya tarifine geçebiliriz. 

Alternatif tarifler için, risotto alla milanase ve lazanya tarifine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

9 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabak Lazanya Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet kabak 
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Beşamel sos için;

  • 500 ml süt 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çimdik muskat rendesi (opsiyonel) 

Harç için;

  • 250 gr kıyma 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet havuç 
  • 2 adet domates 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 adet soğan 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su 
  • Karabiber 
  • Tuz 
  • Karabiber 

Kabak Lazanya Nasıl Yapılır?

  • Kabak lazanya yapımına öncelikle beşamel sos yapımı ile başlayın. Sos için sütü tencereye alarak kaynatın. 
  • Bu sırada ayrı bir yerde tereyağı ve unu kavurun. Kaynayan sütte kepçe yardımı ile unlu karışımın üzerine aktarma yapın. Yavaş yavaş çırparak kıvam aldırın. 
  • Baharatlarını ekleyerek kenara alın. 
  • Harç için, yağı tencereye alın ve kıymayı kavurun. 
  • Ardından yemeklik doğranan soğanı ilave edin. 
  • Havuç ve domatesi küçük küpler halinde doğrayın. 
  • Karışıma salça ekleyerek karıştırın ve kokusu çıktıktan sonra havuç ve domatesi ilave edin. 
  • Baharatlarını ekledikten sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın. 
  • Kabakları uzunlamasına şeritler halinde kesin. 
  • Fırına dayanıklı bir kaba öncelikle kabakları tek sıra halinde dizin. Üzerine kıymalı harç ve beşamel koyarak tekrar kabak dizin. Bu şekilde kabın yüksekliğine göre katlar devam etsin. 
  • En üstte kalan kabağın üzerine biraz beşamel ve kaşar koyularak 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun. 

Kabak Lazanya Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Bu tarifi isterseniz patlıcan ile de uygulayabilirsiniz. 
  • Kabak lazanyayı hazırladıktan sonra en geç 3 saat içinde pişirmelisiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!