ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER DEĞİŞİK PİLAV TARİFLERİ: 30 FARKLI, PRATİK VE NEFİS PİLAV TARİFİ

DEĞİŞİK PİLAV TARİFLERİ: 30 FARKLI, PRATİK VE NEFİS PİLAV TARİFİ

Pilav çeşitleri nelerdir? İşte, sofralarınızı ziyafete dönüştürecek mutlaka denemeniz gereken birbirinden lezzetli ve pratik 30 değişik pilav tarifi:
Değişik Pilav Tarifleri: 30 Farklı, Pratik ve Nefis Pilav Tarifi

Pilav, günlük sofralardan davet masalarına Türk mutfağının vazgeçilmez yemek türlerinden biridir. Ana yemeklerin en güzel eşlikçisi olarak kabul edilmekle birlikte nefis bir ayran eşliğinde öğün olarak da son derece doyurucudur. Lezzetli, pratik ve yapımı kolay 30 pilav tariflerimizle değişik tatlara sofranızda yer açmaya ne dersiniz? İşte, mutlaka denemeniz gereken 30 farklı pilav tarifi:



Türkmen mutfağından yayılan bu pilav, yalnızca 6 malzeme ile hazırlanır. Kuşbaşı et, havuç ve soğan karışımından oluşan Türkmen pilavı, maydanozla birlikte servis edilebilir.



Antep mutfağında önemli bir yere sahip olan firik pilavı, Güneydoğu ve çevresinde sık sık tüketilir. Nohut, bulgur ve firik ile hazırlanan bu pilav, biber salçası ile zenginleştirilir.



Azerbaycan mutfağının yöresel lezzetlerinden biri olan şah pilavı, kuzu eti, kuru kayısı, kuru üzüm, safran ve kestane ile hazırlanır. Görünümü perde pilavına benzeyen bu pilavın dışı lavaş ile sarılmaktadır.



Pancar, et suyu ve dereotu ile hazırlanan bu pilav, klasik tariflerden sıkılanlar için ideal bir seçimdir. Hazırlaması 10, pişirmesi 20 dakika süren pancarlı pilavın porsiyonu, yaklaşık 200 kalori değerindedir.



Bolu mutfağıyla özdeşleştirilen paşa pilavı, bezelye, havuç ve kuşbaşı et ile hazırlanır. Şık sunumu ve lezzetiyle kalabalık sofralarda da yer verilen paşa pilavı, protein bakımından zengindir.



Balıkesir mutfağıyla özdeşleşen sarımsaklı pilav, hemen hemen her yörede farklı versiyonlarıyla sunulmaktadır. Sarımsak ve frenk soğanı ile zenginleştirilen bu pilav, özellikle et yemeklerinin yanında sunulur.



Başta Siirt olmak üzere birçok yörede severek pişirilen perde pilavı, tavuk, fıstık, kuş üzümü ve badem ile hazırlanır. Dışı hamur ile kaplanan perde pilavı, fes şeklindeki bakır tencerelerde pişirilir.