ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ ADANA YEMEKLERİ: ADANA MUTFAĞINDAN 26 YÖRESEL TARİF

ADANA YEMEKLERİ: ADANA MUTFAĞINDAN 26 YÖRESEL TARİF

Adana'nın yöresel yemekleri nelerdir? Adana'nın hangi yemekleri meşhur? İşte, özel lezzetleri ile dünyaya sesini duyuran Adana mutfağından 26 nefis tarif:
Adana Yemekleri: Adana Mutfağından 27 Yöresel Tarif

Kendine has lezzetleri ile herkesi kendine hayran bırakan Adana'nın yöresel yemekleri, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Adana denildiğinde akla ilk gelen kebaplar olsa da, kahvaltılık tarifleri ve hamur işi lezzetleri ile de ön plana çıkan bir mutfaktır. Adana'nın keskin baharatları ile hazırlanan bu yemekleri evde kendi ellerinizle hazırlayabilirsiniz. 

Adana'nın Yöresel Yemekleri

  1. Analı Kızlı


Et, kıyma, irmik ve bulgur ile hazırlanan analı kızlı, Adana'nın en sevilen yemeklerinden biridir. Hem çorba, hem de ana yemek olarak sunulan analı kızlı, özel baharatlar ve biber salçası ile zenginleştirilir.

  1. Yüksük Çorbası


Diğer çorbalara göre daha zor bir şekilde hazırlanan yüksük çorbası, mantı, nohut, kıyma ve et suyu ile hazırlanır. Çok doyurucu bir çorba olan yüksük çorbası, özellikle kış aylarında tercih edilir.

  1. Kamhi Çorbası


Yalnızca 5 malzemeden oluşan kamhi çorbası, 'hayır çorbası' olarak da bilinir. İhtiyaç sahiplerine dağıtılan bu çorbanın orijinali 12 saatte hazırlanır. Kamhi çorbasının ana malzemeleri dövme bulgur, gerdan eti ve nohuttur.

  1. Adana Kebap


Adana denildiğinde ilk akla gelen lezzet, adana kebaptır. Yapımında hem dana kıyması, hem de kuzu kıyması bulunan bu kebap, şişe geçirilerek ızgarada pişirilir. Daha sonra lavaşın içerisine sarılarak tüketilir.

  1. Ciğer Kavurma


Adana'da sokak aralarındaki mekanlarda sık sık rastlayabileceğiniz ciğer kavurma, kuzu ciğer, biber ve baharatlarla hazırlanır. Ciğer kavurmayı bu kadar popüler yapan ise, Adana'da kahvaltılık olarak tüketilmesidir.

  1. Şırdan Dolması


Son yıllarda çok popüler olan şırdan dolması, ilginç görünümü ve eşsiz lezzetiyle yöre halkı tarafından çok seviliyor. Yöre halkı tarafından çok sevildiği için şırdan miktarı yetersiz kalıyor ve yakın şehirlerden temin ediliyor. Eğer evde ş��rdan dolması hazırlamayı deneyecekseniz, üzerine pul biber ve kimyon serpiştirmeyi unutmayın.

  1. Mumbar Dolması