ANASAYFA TARİFLER İÇ ANADOLU YEMEKLERİ GÖCE KÖFTESİ

Göce Köftesi

Göce Köftesi

Afyonkarahisar'a özgü göce köftesi yapım aşamaları ve malzeme olarak fellah köftesine benzese de, farklılıkları oldukça fazladır. Göce köftesinde, yöreye özgü göce buğdayı kullanılır. Hazırlanan yemek, sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilir. Eğer malzemeleriniz hazırsa, göce köftesi tarifinin detaylarına geçebiliriz. 

Afyon bölgesinden alternatif lezzet arıyorsanız paçık yemeği tarifine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Göce Köftesi Tarifi İçin malzemeler

Köfte için:

  • 1 su bardağı göce
  • 2/3 su bardağı köftelik bulgur
  • 2  yemek kaşığı un
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Sıcak su 

Sos için:

  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 adet domates rendesi

Göce Köftesi Nasıl Yapılır?

  • İnce bulgur ve göce sıcak su, tuz, nane ile ıslatarak bekletilir.
  • Yarım saat ardından un, yumurta ve rendelenmiş soğan eklenerek yoğurulur. 
  • Ellerinizi temizledikten sonra bilye büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır ve parmak ile ortasına bastırılır. 
  • Bir tencerede su kaynatılır, köfteler suda haşlanır. Haşlanan köfteler süzülerek kenara alınır. 
  • Sos için yoğurt ve ezilmiş sarımsak karıştırılır. 
  • Tereyağı tavada eritilir ezilmiş domates ve pul biber ile pişirilir.
  • Köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sos eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!