ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ SEBZE GÜVEÇ

Sebze Güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebze Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 1 patlıcan
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 2 sivri biber
  • 3~4 domates
  • 300 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4~5 diş sarımsak
  • 1~2 dal taze kekik
  • 1~2 dal taze fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Sebze Güveç Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı alacalı soyduktan sonra yuvarlak dilimleyin. Kabağın kabuğunu kazıyıp yuvarlak doğrayın.
  • Domatesleri, biberleri ve havucu yuvarlak doğradıktan sonra derin bir kaba alıp zeytinyağı, tuz, karabiber, fesleğen ve kekiği ilave edip harmanlayın.
  • Mini güveç kaplarına 1 patlıcan, 1 kabak, 1 domates, 1 havuç ve 1 biber sıralamasıyla dizin.
  • Üzerine kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Videolu anlatımıyla etli güveç tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!