ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ SEBZE GÜVEÇ

Sebze güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebze güveç tarifi için malzemeler

  • 1 patlıcan
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 2 sivri biber
  • 3~4 domates
  • 300 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4~5 diş sarımsak
  • 1~2 dal taze kekik
  • 1~2 dal taze fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Sebze güveç Nasıl Yapılır

Patlıcanı alacalı soyduktan sonra yuvarlak dilimleyin. Kabağın kabuğunu kazıyıp yuvarlak doğrayın. Domatesleri, biberleri ve havucu yuvarlak doğradıktan sonra derin bir kaba alıp zeytinyağı, tuz, karabiber, fesleğen ve kekiği ilave edip harmanlayın. Mini güveç kaplarına 1 patlıcan, 1 kabak, 1 domates, 1 havuç ve 1 biber sıralamasıyla dizin. Üzerine kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.