ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ TERBİYELİ SULU KÖFTE

Terbiyeli Sulu Köfte

Terbiyeli sulu köfte nasıl yapılır, kaç kaloridir soruları için tarifimizden faydalanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg kıyma
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 kereviz
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 limon
  • 1 yumurta sarısı
  • 15 g tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiyeli Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

  • Soğanı rendeleyin. Pirinci yıkayıp süzün. Maydanozu kıyın. Kıymayı bir kaba alıp soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun.
  • Küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve unlanmış tepsiye dizin. Suyu tencereye alıp tuz ekleyerek kaynatın.
  • Köfteleri, küp doğradığınız kerevizi ve havucu ilave edip orta ateşte 20 dakika pişirin. Bir kasede yumurta sarısıyla limon suyunu çırpın.
  • Yemeğin suyundan 1-2 kaşık dolusu ekleyip karıştırarak ılındırın. Hazırladığınız terbiyeyi yavaşça tencereye ilave ederek yemeği ocaktan alın. Sıcak servis yapın. 

Terbiyeli Sulu Köfte Kaç Kalori?

  • Terbiyeli sulu köftenin 100 gramı 70, bir porsiyonu ise yaklaşık 270 kaloridir. Protein değeri yüksek olan bu tarifi ölçülü bir şekilde tüketmeniz önerilir.

    Hafifliği ile her zevke hitap eden klasik sulu köfte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!