ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ TERBİYELİ SULU KÖFTE

Terbiyeli sulu köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Terbiyeli sulu köfte tarifi için malzemeler

  • Yarım kg kıyma
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 kereviz
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 limon
  • 1 yumurta sarısı
  • 15 g tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiyeli sulu köfte Nasıl Yapılır

Soğanı rendeleyin. Pirinci yıkayıp süzün. Maydanozu kıyın. Kıymayı bir kaba alıp soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve unlanmış tepsiye dizin. Suyu tencereye alıp tuz ekleyerek kaynatın. Köfteleri, küp doğradığınız kerevizi ve havucu ilave edip orta ateşte 20 dakika pişirin. Bir kasede yumurta sarısıyla limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan 1-2 kaşık dolusu ekleyip karıştırarak ılındırın. Hazırladığınız terbiyeyi yavaşça tencereye ilave ederek yemeği ocaktan alın. Sıcak servis yapın. 

Hafifliği ile her zevke hitap eden klasik sulu köfte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:35:20

Tereyağ yazıyor malzemelerin arasında onu nasıl kullandığınızı anlayamadım

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.